Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Kontrolna zadaća

Aktivnosti - biseri
Četvrtak, 10 Svibanj 2007 11:35

Ako dva čovjeka zajedno imaju 98 godina, koliko ovaj prvi čovjek od njih dva ima od zaove tetkića (bratića) ...

1. zadatak:
Ako dva čovjeka zajedno imaju 98 godina, koliko ovaj prvi čovjek od njih dva ima od zaove tetkića (bratića) ako živi na Črnomercu, a poznato je da nikada ne ide kupovati pokaz na Remizu?
Račun:
Odgovor:

2. zadatak:
Mali Ivica ima petnaest jabuka i tri kruške. Ako on sve to pojede na tašte, kolika je njegova prosječna brzina prilikom odlaska u školu ako se vozi na montin bajku, a kolika ako se vozi na biciklu marke Rog? (Otpor zraka iznosi 0,023, a za gravitaciju uračunajte 9.81 m/s2.)
Račun:
Odgovor:

3. zadatak:
x = 3 + y. Koliki je y ako je poznato da za varijablu x vrijedi da se s njom mogu raditi sve računske operacije prvoga i drugog stupnja?
Račun:
Odgovor:

4. zadatak:
Ako pretpostavimo da je svizac sisavac, kako glasi prvih sto genetskih kodova u DNK lancu križanca između surog orla i šnicle koja se pekla trideset minuta na temperaturi od 290 K?
Račun:
Odgovor:

5. zadatak:
Ako nogometaš star 27 godina da gol za izjednačenje na utakmici u 90. minuti, koliko će Ivica dobiti na kladionici ako je uložio 100 kuna na taj i još sedam parova na sistem 6 od 8, a zna se da je sudac na toj utakmici podijelio pet žutih kartona i nije svirao ofsajd u jednoj situaciji na početku drugoga poluvremena?
Račun:
Odgovor:

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack