Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Imamo prvaka države i maturanta generacije

Aktivnosti - Zanimljivosti
Ponedjeljak, 10 Svibanj 2010 07:55

Imamo prvaka države – to je naš maturant Josip Cota.

Prvo je bio najbolji na županijskom natjecanju iz grčkog jezika a sad je i prvi na državnoj razini u poznavanju grčkog jezika. Ali to mu nije bilo dosta nego je postigao i izvanredni rezultat u poznavanju latinskog jezika – 2. u državi!

 

Od 18. do 20. travnja u Trogiru se održalo državno natjecanje iz klasičnih jezika. Od naših učenika sudjelovala su čak tri učenika: Anamarija Tokić (3c), Martina Filipan (4c) i Josip Cota (4b). Anamarija i Martina natjecale su se u poznavanju grčkog jezika, dok je Josip prošao županijsku razinu i grčkog i latinskog jezika. Na državnoj razini ukupno se natjecalo 16 učenika iz latinskog jezika, a 15 iz grčkog jezika.

I među njima upravo NAŠ MATURANT JOSIP COTA postigao je najbolji rezultat!

Josipe, svaka ti čast! Jako te hvalimo i ponosimo se tobom! Želimo ti sve najbolje u budućem školovanju te da i dalje nižeš ovako izvanredne rezultate!

MATURANT GENERACIJE 2009./10.

Ove godine maturant generacije postao je JOSIP COTA, učenik 4b razreda.

Josip je tijekom svojeg školovanja postizao izvanredne rezultate u natjecanjima znanja mnogih predmeta. Trenutno svakako najvažniji rezultat je POBJEDA na natjecanju iz klasičnih jezika na državnoj razini – osvojio je prvo mjesto na natjecanju iz grčkog jezika, a drugo mjesto na natjecanju u poznavanju latinskog jezika.

Ali nisu klasični jezici jedini njegov interes! Josip je svaki razred prošao sa odličnim uspjehom, a uz to obavljao je i veliki angažman u Sjemeništu čiji je svećenički kandidat. Neizmjerno susretljiv sa prijateljima, spreman na pomoć u svako doba, Josip je bio i sudionik mnogih izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti.

Čestitamo!

P.S. Svečano proglašenje maturanta generacije bit će na Grčkoj večeri 14. svibnja u 18,30 sati u svečanoj dvorani! Ne propustite!

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack