Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Mate Rimac dodijelio nagradu maturantu Marku Dodiću!

Aktivnosti - Aktualnosti
Petak, 06 Prosinac 2019 11:36

U_utorak 3. prosinca 2019. u svečanoj dvorani Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu dodijeljena su priznanja i plakete Marku Dodiću, maturantu Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu, njegovoj mentorici prof. Marini Čubrić i ravnateljici prof. Ljubi Duvnjak.

 

Priznanja i plakete učeniku, mentorici i ravnateljici Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu uručio je Mate Rimac, CEO i osnivač tvrtke Rimac Automobili. Našoj gimnaziji bila je čast što nas je posjetio gosp. Rimac. Između ostaloga, rekao je: „Iako je dobra ideja pokretač i ključ daljnjeg uspjeha, najvažnija je njena implementacija i daljnji razvoj koji se postižu jedino mukotrpnim radom i ustrajnošću. Za to je potrebno i mnogo odricanja te prihvaćanja rizika, ali se na kraju sav taj trud višestruko isplati kad vidite da je vaša ideja zaživjela u stvarnosti.“
Gospodin Rimac održao je predavanje o svome životnom i poslovnom putu. Gimnazijalci su ga slušali posebno pozorno i nagradili velikim pljeskom za nadahnute riječi kako trebamo biti ustrajni u svemu što radimo i da je rad jamac uspjeha.
Marko je osvojio nagradu Hrvatske udruge poslodavaca od 10.000 kn za projekt „Elektrouspornik prometa“. Ideja mu je različite modele postojećih uspornika na cesti ili „ležećih policajaca“ modificirati i primijeniti za svakodnevnu proizvodnju električne energije. Proizvodnja električne energije odvija se uz silu potiska motornih vozila na posebno projektiranom kućištu ugrađenu u sâm uspornik. Zato taj uspornik možemo i nazvati elektrouspornikom.
Natječaj „Poduzetnici budućnosti“ bio je namijenjen timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, a Hrvatska udruga poslodavaca provodila ga je u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Na natječaj se prijavilo više od 150 projekata.

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack