Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Zotter

Aktivnosti - Aktualnosti
Ponedjeljak, 16 Prosinac 2019 18:28

U_subotu, 7.12.2019. NKG-ovci su se zaputili na slatko putovanje u Graz i tvornicu čokolade Zotter u sklopu izvanučioničke nastave biologije i kemije.

Pronašli smo odgovore na mnoga pitanja. Koji je osvajač donio čokoladni napitak „cho-co-lah-tay“ u Europu i kada? Koji abiotički čimbenici pogoduju razvoju kakaovca? Kakvo je djelovanje flavonoida, feniltilamina, kofeina, teobromina? Zašto smo sretni kada jedemo čokoladu? Kako nastaje kakao masa i kakao maslac? Što znači oznaka Fair Trade?

 

Pogledajte slike i uvjerite se sami. Ukoliko želite više saznati poslušajte i pogledajte prezentaciju koju smo poripremili na nastavi biologije. POVEZNICA

Martina Kantolić

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack