Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Tko je Adam, a tko Eva?

Aktivnosti - Aktualnosti
Srijeda, 16 Travanj 2008 09:38

ImageIako nam je 12. travnja trebala biti radna subota, svi 

 drugi razredi krenuli su u Šibenik i Skradin na izlet.
Dolazak pred školu oko 15 do 7 u subotu ujutro mnogima je bio preran, no ipak se je većina pojavila. Na putu prema Šibeniku dogodilo se nešto najgore što se može dogoditi na dan izleta. Počela je padati kiša. No, zahvaljujući Trezijinu zaraznu smijehu, Antonelinu pjevanju i Dankovim svježim tračevima mnogi su zaboravili na tu činjenicu.
Negdje oko 11 sati došli smo u Šibenik. Naši vodiči su bili Ozren (cijelim putem) i Veronika (u Šibeniku). Ovom prilikom htio bih zahvaliti Veroniki što nas je provela kroz zanimljivu povijest grada. U Krešimirovu gradu vidjeli smo gradsko kazalište, nekoliko crkava i zvonika, katedralu svetog Jakova i mnoge druge zanimljive znamenitosti (zanimljiv je bio kućni WC). Sve te zanimljive crkve i zgrade zabilježili su mnogi fotoaparati. Slobodno vrijeme mnogi su iskoristili samo i jedino za hranu. Prekrasno more i katedrala ostat će mi zauvijek u pamćenju.
Put do Skradina bio je kratak. Nismo ga imali priliku razgledati jer je pljuštala kiša. Mnogi su se sakrili u lokalne kafiće i restorane te potrošili vrijeme i novac na (bez)alkoholna pića. Moram pohvaliti domaćinstvo i dobre ljude Skradina.
I tako smo mi, posve pokisli, krenuli put Zagreba. Većini je ipak tih osam sati provedenih u busu bilo najbolje i najzabavnije vrijeme. Mokrom autocestom »kročio« je pokisli »Čazmatrans«, a unutra je treštala muzika. Pjevali su nam Gibonni, Mate Mišo Kovač i, normalno, nezaobilazni Thompson.
Tako nam je prošla još jedna subota u životu. Hvala Šibeniku, Skradinu, dobrim vodičima i profesorima. Nadamo se da će ovakvih dobrih izleta biti još.
PS: Jedan od naših bisera, A. Č., stojeći pred bočnim zidom katedrale, gledajući kamene Adama i Evu, postavila je teško filozofsko pitanje: »Tko je Adam, a tko Eva?«

Marko Barišić, IIc

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack