Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Naša Grčka

Aktivnosti - Aktualnosti
Utorak, 09 Rujan 2008 14:22

ImageUčenici drugih razreda su bili od 2. do 11. srpnja 2008.  na malom maturalcu u Grčkoj, pa evo nekih dojmova:

Boris: Jako mi je drago što sam bio u Grčkoj, u zemlji o kojoj sam toliko učio. Najviše mi se svidjela Akropola, a i Mikena. Drago mi je što nam se pridružila naša razrednica bez koje ne bi bilo tako zabavno i nitko nam ne bi mogao objašnjavati za što nešto služi i što je gdje prikazano. Drago mi je što sam neke ljude bolje upoznao, vidio njihove bolje strane. Nezaboravno iskustvo...

Helena: Prekrasno iskustvo! Jako mi je drago što sam išla na ovo putovanje. Stekla sam nova prijateljstva, a neke sam ljude bolje upoznala. Na ovom se putovanju pokazalo tko su ti najbolji prijatelji. Sve u svemu, prekrasno iskustvo.

Katarina: Nisam još uspjela posložiti dojmove od cjelokupnog putovanja, ali su manje-više dobri. Iako, moram napomenuti da je putovanje ipak bilo malo prestručno! Neki govore: to je zato što smo mi klasičari, no možda bi baš zato bilo bolje da smo imali nešto umjereniji tempo. Naposljetku, mi imamo najveću satnicu, zar nismo zaslužili i malo odmora? Većih primjedaba nema, vidimo se i sljedeće godine u Rimu!

Ivana Mirela: Jednostavno: prekrasno iskustvo! Ne može se opisati riječima. Mogu samo reći: nezaboravno, zabavno, zanimljivo i u pojedinim trenucima tužno, no tad se oni pravi prijatelji pokažu koji su.

Josip: Ovaj me maturalac podsjetio na dvije stvari: klapsku pjesmu i komediju. Klapsku pjesmu? Zašto? Profesorica Fačini nam je uvijek govorila da ako završni akord bude čist i točan, bit će super pa iako smo u početku »falšali« puno. Komediju? Zašto? Ne onu komediju tipa NMK, nego komediju tipa književnog karaktera koja uvijek započinje tužno, a završava veselo! Pa iako smo se malčice svađali u početku, nema veze jer sada, pišući ovo i vraćajući se kući, osjećam veselje i radost jer je sve završilo super! Izleti i putovanja najbolja su stvar u srednjoj! 

Nikol: Nismo se ni okrenuli, a Grčka je već iza nas. Bilo je burno: suza, smijeha, svađa, no sve u svemu, predivno iskustvo. Najljepši trenutci bili su mi u Mikeni, na Akropoli, ali i oni nakon 1, 2 sata u noći...

Pavao: Ovakvo putovanje nisam očekivao razmišljajući o njemu prije polaska... ali sam zadovoljan što se osjećam obogaćen nečim što se riječima ne može opisati. Sva nova i stara prijateljstva i poznanstva usrećila su me, ali i rastužila. Ali oni pravi prijatelji su tada dokazali zašto su pravi... Jednostavno, neopisivo iskustvo!

Stjepan: Ovo putovanje me se jako dojmilo i ostat će mi zauvijek u lijepu sjećanju. Od svih mjesta koja smo posjetili najviše mi se svidjela Olimpija. Jednom riječju, bilo mi je super.

Zvonimir: Kalispera ili kalimera, ovisi u koje ćete doba dana čitati. Ne znam što napisati nakon deset dana provedenih u Grčkoj. Još se sjećam prvoga razreda kada su počela nagađanja o putu u Grčku.
Kao što brzo prolazi vrijeme, tako je prošla i ova Grčka. Da bih bolje shvatio antičku Grčku, pokušao sam se vratiti u ulogu staroga Spartanca ili Atenjanina. Sada kada mi se ostvario san da vidim Akropolu i Delfe, ispunjen sam osjećajima predivne Grčke. Za sebe osobno mislim da sam se ponio hrabro jer sam s natečenom nogom imao snage da izdržim i pogledam predivne čari svih lokaliteta. Najdraže mi je bilo kartati hejms do jutarnjih sati kada je grčko sunce obasjalo naše sobe. Sada kada sam u autobusu, razmišljam jesam li iskoristio svaki dan kako spada. Ovaj put neću nikada zaboraviti i uvijek će ostati u mojem sjećanju. Adio!!!

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack