Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Roditeljski sastanak

Aktivnosti - Aktualnosti
Utorak, 11 Studeni 2008 12:37

ImageStudeni mjesec, osmi dan (subota)  na naš šalatski brijeg, stizali su ljudi sa svih strana.

U 9 sati započeo je bogati program, i to predavanjem patra Jure Bosančića koji je bio dugogodišnji rektor Sjemeništa a istaknuti je djelatnik na području pastorala obitelji. Predavanje o ulozi roditelja u odgoju srednjoškolaca pod vidom općeg procesa globalizacije, potpuno je zaokupilo prisutne roditelje. ImageDokazalo se da nadahnut predavač nadahnjuje, a odjeci predavanja komentirani su među roditeljima koji su imali mnogo prilike za međusobno druženje i razgovor.
Predavanje je okružila pjesma Mješovitoga zbora NKG-a pod ravnanjem prof. Ankice Juričić i dalmatinska pjesma školske klape Mola bonda koju vodi prof. Vesna Batistić Fačini. Uz katoličko odgojno ozračje, u NKG-u je poseban naglasak na klasičnom obrazovanju. U tome duhu djeluje i Antička grupa pod vodstvom prof. Marije Pustišek. Čule su se izvrsne izvedbe dijaloga Kreonta i Antigone iz Sofoklove tragedije Antigona na hrvatskome i grčkome jeziku, te recitacije Cesarićevih i Tadijanovićevih stihova na latinskome i hrvatskome jeziku.Image
Druženje je nastavljeno oko stola Gospodnjega na zajedničkoj misi koju je predslavio dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, izaslanik nadbiskupa zagrebačkog. Nadahnuta propovijed biskupa Šaška, naš sjajni zbor i pobožno sudjelovanje roditelja i profesora učinili su ovu euharistiju vrlo dostojanstvenom.
ImagePoslije mise, uz objed, roditelji su imali prigodu u neformalnoj atmosferi porazgovarati s profesorima bez obzira na razredništvo, ravnateljem i jedni s drugima. Cijeli susret završio je klasičnim roditeljskim sastancima gdje su se roditelji podrobnije upoznali s uspjehom i napredovanjem svoje djece.
U današnje vrijeme čini se teško izdvojiti slobodno subotnje jutro za roditeljski sastanak, ali budućnost škole i uspjeh odgoja leži upravo u ovakvim susretima nastavnika i roditelja. Škola bez suradnje s roditeljima gubi atribut 'odgojna'. U suvremenom udaru na obiteljske vrijednosti, upravo ovakav način pomoći roditeljima, pokazuje se sve većom potrebom.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack