Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Grčka Večer

Aktivnosti - Aktualnosti
Petak, 04 Svibanj 2007 13:15

Kako su živjeli stari Grci? Što su jeli i pili te kako su se zabavljali?...12 svibnja...18h... 

Kako su živjeli stari Grci? Što su jeli i pili te kako su se zabavljali? Teško je danas zamisliti život naroda koji je živio prije više od 25 stoljeća! Ali barem tračak svjetlosti daju nam preživjeli podaci grčkih povjesničara, tragičara, filozofa i drugih autora. Na njihovu tragu i mi pokušavamo predstaviti djelić tog antičkog svijeta.

Naša večer započinje ulaskom u školu gdje nas dočekuju Grci i Grkinje na agori, tj. središnjem trgu. Tu su štandovi na kojima se prodaje kozmetika, nakit, odjeća i razni grčki ali i moderniji proizvodi (poput našeg DVD-a posvećenog Heraklu i Olimpijskim igrama). Pojedini štandovi “ugošćuju” i grčke matematičare, filozofe, pjesnike i druge znamenite ličnosti antičkog svijeta.

Zatim se uputimo u kazalište gdje nas očekuje ono u čemu su Grci nadaleko bili najbolji umjetnici − dramska predstava pojedinog grčkog tragičara ili komediografa.

Slijedi zakuska u grčkoj maniri – na šanku. Na ponudi su razne grčke delicije sve do mesnih i voćnih ražnjića, a sve začinjeno izvornom grčkom glazbom.

I s kasnim večernjim satima, nakon što su svi naši proizvodi pojedeni i rasprodani, naša večer završava i vraćamo se natrag u 21. st. u svijet računala, televizije, medija i znanosti čije temelje su postavili upravo Grci.

Vidimo se 12. svibnja u 18 sati u prostorima naše škole!
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack