Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Novi Vinodolski – Prva pomoć

Aktivnosti - Aktualnosti
Srijeda, 11 Veljača 2009 14:30

ImageDvanaestero nas iz drugih razreda s profesoricom Šimić krenuli smo 19. siječnja na obuku prve

 pomoći u Novi Vinodolski. Zajedno s nama krenula je i nekolicina učenika ostalih škola s područja grada Zagreba.
Nakon kratkog putovanja smjestili smo se u Dom Crvenog križa Zagreb u Novom Vinodolskom, gdje su nas lijepo dočekali i poželjeli nam dobrodošlicu. Radosno smo pohitali prema moru koje je udaljeno svega dvadesetak metara od Doma. Program je bio veoma osebujan, imali smo dvadeset sati predavanja i praktične nastave raspoređenih u dan i pol. Našu grupu koja se sastojala od Tehničke škole "Ruđer Bošković", Trgovačke škole te naše gimnazije vodila je Vlatka te tri "demosa" iz V. gimnazije koji se pripremaju za natjecanje u odrasloj kategoriji iz prve pomoći. Naravno, nije nedostajalo ni zabave. Provodili smo svoje dragocjeno slobodno vrijeme u gradu, na plaži i, naravno, u sobi.
Sve u svemu, bilo je odlično. Naučili smo mnogo stvari koje će nam možda zatrebati u budućnosti. Zahvaljujući obuci prve pomoći, postupit ćemo ispravno. Što se tiče nas dvanaestero, upoznali smo se još bolje, a isto tako upoznali smo i mnogo drugih ljudi. U svakom pogledu, bilo je super i stvarno se isplatilo otići i nešto novo naučiti.
Nadam se da će ovakvu priliku imati i sljedeće generacije koje dolaze. Mislim da takvu priliku ne bi trebao nitko propustiti.

Kristina Ćaran, 2.d

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack