Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Sveti Josip – Dan Nadbiskupske klasične gimnazije

Aktivnosti - Aktualnosti
Srijeda, 25 Ožujak 2009 12:32

ImageSveti je Josip, taj biblijski šutljivi čovjek, zaštitnik naše

škole. Ovogodišnji smo Dan škole proslavili programom prilično poznate koncepcije: misa, svečana akademija, športska događanja. Svetu je misu u 9 sati, u šalatskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova, predvodio fra Venancije...Svečana je akademija, nakon mise, bila kolažna: latinsko-hrvatska recitacija, ravnateljev govor; raspjevane su profesorice pjevale Ljubu Stipišića Delmatu, a prvi su se put na pozornicu popeli i Francuzi. Tekli su Prevertovi stihovi o Barbari, Brestu, kiši i ljubavi... Opće je oduševljenje izazvala skupina Francuza koji su otpjevali, otfućkali i otplesali neponovljivi Salut.
Nisu se dali ni Španjolci.
Mješoviti je zbor, u veliku stilu, izveo Letovanić, a gotovo profesionalna glumačka ekipa maturanata zanimljiv i poticajan igrokaz Noa.
Završnu je riječ imala »Mola bonda«.
Nakon duhovnoga i kulturnog dijela slijedio je onaj športski. Maturantice protiv profesorica. Preko odbojkaške mreže. U krcatoj dvorani, uz nevjerojatnu potporu s tribina, maturantice su pobijedile s 2 : 1 u setovima (25 : 23, 16 : 25, 13 : 11).
U isto vrijeme, na nogometnome igralištu, održana je nogometna utakmica između profesora i učenika. Profesorska je momčad bila nadopunjena s nekoliko učenika, ali ni nadopuna im nije pomogla da pobijede. Nažalost, i ovoga je puta profesorsku momčad nadjačala učenička momčad, i to rezultatom 3 : 1. Danas očito nije bio njihov dan.
Profesori su svoje druženje, nakon svega, nastavili u zbornici uz domjenak, a učenici su, vjerujem, našli u gradu neko ugodno mjesto za razgovor i dobru kavu.

A. J.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack