Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Christmas Message

Aktivnosti - Aktualnosti
Ponedjeljak, 07 Svibanj 2007 13:15

Neka Vam ovaj Božić i Mlado ljeto donesu obilje blagoslova, radosti i neizmjerne Kristove ljubavi.Neka vas maleno Dijete obasja

Kad ovih božićnih dana promatram ljude i prostor oko sebe, ostajem zatečen onim što se sve nudi mojem pogledu, bilo da neposredno pogledam oko sebe, bilo da kroz komunikacijska, medijska i druga dostignuća pratim ono što se dogada diljem svijeta.
Gotovo da zasljepljuje blještavilo promidžbe i ponude na svakom koraku. Sve se pretjerano komercijaliziralo, a posebno ono što je privlačno i zabavno.

Cjelokupna ponuda Božića suvremenog"europskog i svjetskog potrošačkog čovjeka", koji nam se sve više približava i ulazi na mnoga vrata, pretvorila se u prestiž - što više prodati, kupiti i zaraditi,a rođenje djeteta ostalo je negdje u pozadini, duboko u srcima isrenih vjernika.

I kada Božić ostane samo u svom vanjskom i izručuju,na kraju sve za nekoliko dana prođe,a ostaje i dalje ona siva svakodnevnica ljudskog prolaženja i unutarnja mučna praznina. Čovjek se istroši i novčano i duhovno, te ostaje prazan. A porukaa Božića je mnogo dublja, jača i iskrenija. Bog u naš svijet ulazi posve malen, neznatan, siromašan. On ne odgovara na pitanje čemu patnja,on od rođenja zajedno s čovjekom pati. On ne odgovara na pitanje čemu bol,on postaje"čovjek boli". On ne odgovara na pitanje čemu poniženje, nego"sama sebe ponizi". On je Emanuel - s nama Bog. Bog je postao čovjekom. Čovjekom koji ne pita, nego djeluje; koji ne odgovara, nego živi odgovor koji potvrđuje da je najveća vrijednost - roditi se, živjeti i biti čovjek za druge. Božić - mali Bog, Dijete, ali mu se u očima zrcale svjetovi i vjekovi, širina zemlje i visina neba. Dijete je, ali i potpuni Čovjek, malen je, ali i božanski velik. On je očitovanje Božje milosti, ljubavi i dobrote prema svakom stvorenju. Čestitajući Božić jedni drugima, izražavamo veliku radost utjelovljene Božje ljubavi u nama. Neka Vam ovaj Božić i Mlado ljeto donesu obilje blagoslova, radosti i neizmjerne Kristove ljubavi.
Neka vas maleno Dijete obasja svjetlom dobrote, poštovanja, ljubavi i mira!
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack