Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

PUŽ

Aktivnosti - Aktualnosti
Petak, 29 Svibanj 2009 14:37

Image Dana_3.travnja 2009., nakon naporna školskog petka, nekoliko učenika Ia i IIc  i Martin  Krizmanić

 iz IVc uputilo se dobrom voljom i željom za pomaganjem u Puž.
Udruga roditelja djece s posebnim potrebama »Put u život« (PUŽ) osnovana je 1995. godine s ciljem unapređenja kvalitete života te medicinske i socijalne zaštite djece s posebnim potrebama u razvoju i njihovih obitelji. Udruga okuplja i organizira roditelje djece s poteškoćama u razvoju i druge osobe koje mogu i žele pridonijeti podizanju kvalitete života osoba s posebnim potrebama, polazeći od jednakih prava svih ljudi na sudjelovanje u društvenom i obiteljskom životu.
Imali smo priliku i, bez dvojbe, čast upoznati tu predivnu, nasmiješenu djecu koja vide samo pozitivne strane života. Pokazali su nam koliko smo zapravo mi siromašni duhom i dobrom voljom. Nepobjediva Irena nas je zabavljala na nitendu, uz Martinovu pratnju gitare, Matea je srcem pjevala svoje najdraže pjesme, Lukica i Ivan su nam pokazali svoja plesna umijeća, a Andrija nas je zabavljao svojim pričama iz svakodnevice. Pisanice naših učenika oduševile su domaćine, ali ne više nego što su oni oduševili nas. Nismo samo napravili dobro djelo. Stekli smo prave prijatelje, naučili puno toga (više mi od njih nego oni od nas) i ponijeli sa sobom jedno dragocjeno iskustvo.
Sigurni smo da ćemo se vratiti i nećemo to nazvati volontiranjem, nego istinskim druženjem s prijateljima. Nadam se da će i netko od vas, koji ovo čitate, osjetiti onu toplinu oko srca kada vas na odlasku kući zagrli najbolje dijete na svijetu. Mi smo osjetili. Hvala razrednici i profesorici Mariji Pustišek što smo dobili priliku za ovakvo iskustvo.

Tea Balta, IIc

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack