Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Heroj, a ne zločinac

Aktivnosti - Aktualnosti
Ponedjeljak, 07 Svibanj 2007 13:28

Zar je kriv zato što je bio spreman dati vlastiti život za slobodu i nezavisnost, što je dao sve kako bi obranio rodnu grudu??

Prekrasno i suncem obasjano popodne, koje je u Zagrebu uvijek nešto posebno i jako zanimljivo. Sjedim s prijateljima i ispijamo kavu, šalimo se i onda slučajno pogledam na TV. I, što tada vidim na ekranu?
Veoma tužna vijest za Hrvate:"Uhićen je genaral Ante Gotovina..."
I tada započne rasprava s prijateljima. Neki smatraju da bi Ante trebao odgovarati za zločine koje je počinio. Ja sam ipak uvjeren kako je Ante  Gotovina naš heroj, a ne ratni zločinac. Nije ista težina zločina u osvajačkom ratu i u ratu za obranu nacionalnog imena, teritorija i opstojnosti uopće. Ali, izgleda da Carla del Ponte ima neku čudnu logiku. Konačno joj se ispunio san. Iskreno žalim generala Gotovinu. Sjetimo se samo Tihomira Blaškića, koji je deset godina proveo u haaškom pritvoru, da bi se nakon toga ona gospoda sa čudnim perikama na glavama sjetila da bi mogla pustiti na slobodu nevinog čovjeka. Pitam se onda u čemu se sastoji krivica generala Gotovine? Zar je kriv zato što je bio spreman dati vlastiti život za slobodu i nezavisnost, što je dao sve kako bi obranio rodnu grudu?? Pa, onda bi sav hrvatski narod trebao biti u Haagu! Najjadnije od svega je činjenica da je vijest o generalovom uhićenju objavljena u Beogradu. Strašno očajno! Generalu je presudila hrvatska tajna služba. Strašno! Ipak, u cijelom slučaju postoji apsurdan misterij: general je naivno došao u hotel i unatoč medijskim objavama njegovog krivotvorenog imena na putovnici, on ga nije promijenio. Kad su ga španjolski policajci u civilu zaskočili, nije se opirao. Zato sam uvjeren da će heroj-general pronaći metode kojima će dokazati svoju nevinost. Daj, Bože, da se to što prije dogodi, te da se general Ante Gotovina u svoju voljenu Hrvatsku vrati generalski-uzdignuta čela, kao junak roda hrvatskog!
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack