Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Ja u Cerniku

Aktivnosti - Aktualnosti
Utorak, 08 Svibanj 2007 13:56

Stojim pred školom već pet minuta i jednako mi je zima kao i kad sam ustala iz kreveta. ... 7:15
Stojim pred školom već pet minuta i jednako mi je zima kao i kad sam ustala iz kreveta. Doslovno se smrzavam, ali toplo se nadam da nisam jedina. Mislim, pa je li moguće da nikome iz svih vanjskih razreda (osim maturanta) nije hladno?

7:32
Eto, konačno smo krenuli! Po dobrom starom običaju, moj autobus je krenuo posljednji. Moj ga razred dijeli sa dečkima iz 3 c. Sjećate se one hladnoće? E, pa, u autobusu je fino toplo!

9:30
Prije nekoliko minuta došli smo u Cernik. To je jedno malo selo, sa franjevačkim samostanom i velikom crkvom.

9:43
U 10 bi trebala početi misa, a do onda smo dužni jesti sendviče, ići na WC i skakati okolo:). Nekim dečkima iz 3b razreda lopta je uspjela pasti u lijepo popločen potok, pa su se spuštali po nju. Srećom, na tom dijelu nije bio jako dubok, pa su bili u vodi tek do gležnjeva. Ali kada se trebalo popeti natrag, jedan dečko nije mogao, jer je kamen bio sklizak. Na kraju su se dečki primili za ruke i napravili lanac do jadnika te ga podigli gore.

11:16
Misa je završila. Franjevac koji ju je vodio održao nam je i kratko predavanje povodom duhovne obnove. A sad možemo otići pogledati i zbirku Biblija na hebrejskom, grčkom, latinskom i hrvatskom jeziku.

12:30
Sjedim s frendicama u jednom od tri ''''''birca'''''' u Cerniku. Konobarica je već nekoliko puta prošla pokraj nas i nikako da stane i da joj kažemo što želimo popiti. Ne bi ništa rekla da sjedimo u nekom mračnom kutu, ali sjedimo doslovno kraj šanka!

2:17
Najavili su nam kilometar i nešto malo hodanja do obnovljene crkvice van Cernika. I dalje je strašno hladno i ništa posebno nije se više dogodilo.

17:02
Evo, vraćamo se iz Cernika. Mislim da smo se svi danas na veliko duhovno obnovili. Franjevca smo u kapelici  pozdravili s nekoliko pljesaka, a zatim smo poslušali još jedno kratko predavanje koje nas je potaknulo da razmislimo koliko zapravo imamo u životu. Koliko si samo puta mislimo kako bi to bilo lijepo da imao strašno puno novaca, što bi si sve kupili… Ali samo na trenutak pomislite na ona plemena u Africi i onu malu djecu. Oni vjerojatno nikada nisu čuli ni vidjeli računalo, a kamoli PlayStation2. O knjigama vjerojatno mogu samo sanjati. Nismo li spram njih bogati?


                                                                                                                     Petra Sabljar

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack