Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Prostor Duha

Aktivnosti - Aktualnosti
Utorak, 08 Svibanj 2007 13:58
 Ovih dana, na adresi www.isusovci.hr dovršena je molitvena internet stranica "Prostor Duha". To je hrvatska verzija irskog molitvenog site-a Sacred Space, koji je dosad preveden na 23 svjetska jezika.
Slijedeći linkove, korisnik stranice biva polako uveden u kratku online molitvu na temelju dnevnoga čitanja iz Svetoga pisma (Evanđelja). Uz poticajne tekstove koji nas pripravljaju na susret s Božjom riječi, u svakom trenutku se možemo osloniti i na "Vodič kroz molitvu" koji ukratko objašnjava te molitvene korake. Dolazimo konačno i do samoga teksta Evanđelja za taj dan. Iako i ovdje postoji pomoć u obliku nekoliko predloženih misli na tekst Evanđelja, zamišljeno je da ova molitva bude u duhu ignacijanske meditacije koja inzistira na osobnom unutarnjem proživljavanju evanđeoskih zgoda i vlastitom razmišljanju nad tim porukama. Kratka meditacija završava Razgovorom s Gospodinom, kao "prijatelj s prijateljem".
Možda nam se čini čudnim moliti ispred ekrana svog računala, ali Bog je svugdje, svuda oko nas, čak i u najneobičnijim prilikama. Kada smo toga svjesni, i s malo nastojanja, moliti možemo bilo gdje! To pokazuje i odaziv na internet stranice "Sacred Space"-a: od godine 1999. do danas na ovim stranicama molilo je više od petnaest milijuna ljudi.
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack