Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Izlet na Krk

Aktivnosti - Aktualnosti
Ponedjeljak, 14 Lipanj 2010 08:26

Kao i svake godine, i ove su godine svi razredi naše škole išli na izlet. Odlučeno je da prvi razredi idu na otok Krk kako bi upoznali i vidjeli ljepote koje nam pružaju hrvatski otoci.

U petak 21. svibnja 2010. godine u 7 sati okupili smo se ispred škole i s iščekivanjem i nestrpljenjem krenuli prema Krku.
Našu radost i veselje odlaska na izlet malo je kvarila kiša koja nas nikako nije puštala na miru. U autobusu je atmosfera bila vrlo živa. Neki su pjevali, neki pričali, a neki spavali tako da se svatko mogao pronaći u nečemu od toga. Sve nas je razveselila duga koja se pojavila jer nam je ulila nadu u dolazak Sunca i lijep ostatak dana.
Kada smo stigli na Krk, dočekao nas je vodič koji nam je pokazao i upoznao nas sa starim dijelom grada Krka. Ispričao nam je puno toga zanimljiva o povijesti toga malog ponosnog gradića. Obradovalo me je to kako tamošnji stanovnici brinu o svojoj kulturnoj baštini jer je ovo vrijeme u kojemu trebamo isticati hrvatsku povijest.
Nakon razgledavanja grada Krka otišli smo brodom do otočića Košljuna gdje nas je dočekao jedan fratar. Na Košljunu se nalazi franjevački samostan gdje žive i djeluju franjevci. Taj nas je fratar proveo po otoku i rekao nam važne detalje vezane uz franjevce i otok. Svima su nam ostale u sjećanju njegove riječi: prve su jaslice nastale 1223. godine.
Nakon razgledavanja Košljuna uputili smo se natrag prema Krku gdje smo napokon dobili svoje dugo iščekivano slobodno vrijeme. Strogo nam je bilo zabranjeno kupanje, ali je nekolicina nas sasvim slučajno upala u more bez odjeće. Moram priznati da je more bilo jako hladno i osvježavajuće. Neki su popili piće uz prekrasan pogled na more, a neki su bili i gladni pa su posjetili restoran kako bi se malo okrijepili. To nam je vrijeme također poslužilo da steknemo nova prijateljstva i da se još malo bolje međusobno upoznamo. No vrijeme brzo teče i brzo je došlo vrijeme našega odlaska. Posljednji smo put bacili pogled na ljepote Krka i krenuli natrag prema Zagrebu.
Atmosfera je pri povratku bila malo lošija jer smo bili izmoreni izletom i pomalo žalosni jer je tako brzo prošao. Još smo razgovarali o aktualnim temama, a malo i o školi i tako je vrijeme putovanja brzo prošlo.
U Zagrebu smo se lijepo pozdravili jedni od drugih i krenuli svojim kućama. Pred nama je bio vikend koji je trebalo što bolje iskorisiti. Svima će nam ovaj izlet ostati u lijepu sjećanju i nadamo se da će biti još prilika da što bolje upoznamo našu lijepu domovinu.

Josip Tafra, Ia

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack