Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Samobor

Aktivnosti - Aktualnosti
Srijeda, 27 Listopad 2010 09:03

Dana 7. listopada 2010. učenici Id i IId Nadbiskupske klasične gimnazije krenuli su na jednodnevni izlet u Samobor. Samobor se nalazi 20-ak km od Zagreba

i otprilike 5 km od hrvatsko-slovenske granice. Učenici su se sastali na Črnomercu zajedno s profesoricama i krenuli put odredišta u 10.30. Vrijeme je bilo sunčano i sve je bilo spremno za dobar provod.
U Samobor smo došli oko 11.20 te smo krenuli u šetnju obližnjim šetalištem koje vodi sve do podnožja Staroga grada. Divili smo se ljepoti prirode i potoka koji teče tik uz šetalište. Nakon šetnje vratili smo se na samoborski trg i pričekali da sat na crkvi sv. Anastazije otkuca podne kako bi nam kapelan mogao održati predavanje o povijesti crkve i grada Samobora. Predavanje je bilo poučno i zanimljivo te nam se svima svidjelo. U znak zahvalnosti kapelana smo nagradili srdačnim pljeskom.
Nakon posjeta crkvi dobili smo sat i pol slobodnoga vremena koje su neki iskoristili za obilazak grada, neki za posjet Staromu gradu, a neki su se zasladili čuvenim samoborskim kremšnitama te se malo bolje upoznali.
U 14 smo se sati sastali na kolodvoru te smo žalosni što odlazimo iz ovoga prekrasnog grada sjeli u bus i krenuli natrag svojim kućama.

Vinko Rogalo, Id

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack