Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Adventski koncert 2011.

Aktivnosti - Aktualnosti
Utorak, 27 Prosinac 2011 11:04

Došašće je u liturgijskoj godini vrijeme priprave za Božić.

 

U javnome životu vrijeme došašća postalo je vrijeme dobrote i solidarnosti. Ma kako nam se činilo da smo preplavljeni humanitarnim događajima o ovome vremenu, dobrote nikada ne može biti previše. To dobro znaju učenici Nadbiskupske klasične gimnazije na Šalati.

U petak 16. prosinca 2011. godine održali su dobrotvorni koncert za liječenje svoga suučenika i prijatelja Josipa Svedreca. Zvuci uštimavanja instrumenata, upjevavanja gimnazijskoga zbora miješali su se s radosnim žamorom roditelja, prijatelja i susjeda koji su pristizali na koncert.

Sjemenišna crkva Srca Isusova bila je puna. Bogatstvo zborova i glazbene produkcije Nadbiskupske klasične gimnazije pod vodstvom prof. Ankice Juričić predstavljeno je javnosti u najboljem svjetlu – Ženski zbor, Muški zbor, Mješoviti zbor, Profesorski zbor Didaskaloi.

Na koncertu su sudjelovali i dragi gosti: grupa Hosana Klasične gimnazije iz Zagreba, ženska klapa Cesarice i Tamburaški orkestar folklorne skupine »Kolo«.

Prodaja rukotvorina koje su napravili profesori, učenici i roditelji u adventskim radionicama zaokružila je druženje poslije koncerta i svakako upotpunila prihode za ovu plemenitu namjenu.

Ravnatelj NKG-a dr. Marijan Franjčić nije krio zadovoljstvo i ponos u pozdravnim riječima upućenima gledateljstvu. Nadbiskupska klasična gimnazija u Zagrebu pokazuje da osim vrsnoga obrazovnoga dijela i te kako pazi i na kulturnu i odgojnu dimenziju školovanja.

Marina Čubrić , prof.

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack