Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Sisak, Petrinja

Aktivnosti - Aktualnosti
Četvrtak, 10 Svibanj 2007 11:25

Postoje vrlo male razlike između ovogodišnjega i prošlogodišnjeg školskog izleta

 Postoje vrlo male razlike između ovogodišnjega i prošlogodišnjeg školskog izleta. Jedna od njih je ta što smo na naša odredišta krenuli busevima. Tako je desetak buseva rano ujutro krenulo iz našeg dvorišta, probilo se kroz grad i krenulo prvo u Sisak.

U Sisku smo vidjeli staru tvrđavu koja je u rekonstrukciji. Ravnatelj nas je upoznao sa svojim rodnim zavičajem i uputio nas malo u povijest Siska i tvrđave. Isto tako, posebnu je pozornost privukla mala bolesna mačkica za koju se nitko živ tamo nije brinuo. Iz tvrđave smo krenuli prema središtu gdje smo vidjeli mjesnu crkvu i ostatke Sirmiuma. Moramo se pohvaliti da je naš vozač busa (IVb i IVc) uspio otkinuti komad kolnika i pri tome probušiti rezervoar tako da smo imali dovoljno goriva za kasniji put u Petrinju i Topusko, ali ne i u Zagreb. U crkvi nas je pozdravio mjesni župnik, a ravnatelj je nastavio svoj govor o Sisku.

Nakon tog kratka zadržavanja u glavnom gradu regije krenuli smo u ratom poharanu Petrinju u kojoj smo imali misu u novosagrađenoj crkvi, koja se nalazi na mjestu one koja je potpuno razrušena u ratu. Misu je predvodio ravnatelj, a koncelebrirali su mu naši profesori vjeronauka i mjesni župnik. Kao i iz Siska, iz Petrinje smo pobjegli nakon »obavljena posla«. Osobno mislim da smo mogli malo više vremena i pozornosti posvetit tom gradu, isto kao i Sisku, no red i proceduru se mora poštivati. Ionako su svi jedva čekali slobodno vrijeme koje nam je bilo obećano u Topuskom.

Iskrcali smo se pored toplica i tamo započeli, svatko na svoj način, zabavu. Neki su odlučili posjetiti cistercitski samostan, bilo je i onih odvažnih koji su se kupali u bazenu, neki su igrali nogomet, neki odbojku, neki su jednostavno lutali gradom, profesori su bili na ručku, a od svuda se mogla čuti pjesma i često vika učenika okupljenih uz mnogobrojne gitare. Većih ekscesa, koliko se zna, nije bilo osim onih uobičajenih i normalnih s obzirom na dob ljudi koji su tamo išli (podsjećčam tako profesore da su i oni bili mladi tako da...). Oko 18 sati svi smo se zaputili u Zagreb, svatko sa svojim dojmovima i impresijama, a posebno je zabavno bilo profesorima smirivati atmosferu u busu..

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack