Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Susret ravnatelja NKG-a sa dekanom i prodekanom KBF-a

Aktivnosti - Aktualnosti
Srijeda, 09 Svibanj 2012 10:34

Naš_ravnatelj, dr. sc. Marijan Franjčić, je primio  7. svibnja 2012. delegaciju KBF-a u kojoj su bili dr. sc. Josip Oslić, dekan te dr. sc. Malović i dr.sc. Karlić, prodekani.

Susret je započeo molitvom u gimnazijskoj kapeli, a radni dio susreta je nastavljen u učeničkoj knjižnici.

Ravnatelj je visoke goste KBF-a podsjetio na oblike dosadašnje  suradnje tih dviju crkvenih obrazovnih institucija i upoznao ih s aktualnim stanjem NKG-a na odgojnom, obrazovnom, kadrovskom, organizacijskom, te materijalnom i financijskom području. Govoreći o budućoj suradnji, ravnatelj je izrazio mogućnost nastupa pojedinih profesora KBF-a u našoj gimnaziji u prigodama raznih proslava obljetnica iz naše nacionalne i crkvene povijesti, kao i stručnih predavanja iz raznih znanstvenih disciplina. Ravnatelj je članovima delegacije KBF-a predložio na razmatranje mogućnost da se određeni broj naših izvrsnih učenika koji nakon mature nastavljaju studij na KBF-u mogu direktno upisati na to učilište. Prijedlog je s odobravanjem i vrlo velikim izgledima za realizaciju prihvaćen od nazočnih.

Gosti su ravnatelja izvijestili o aktualnom trenutku i inovacijskim procesima KBF-a te se dodatno interesirali za kvalitetu i suvremeno izvođenje školskih predmeta  iz područja prirodnih znanosti u našoj gimnaziji, kao i o uspješnosti naših maturanata u upisu na željeno daljnje fakultetsko obrazovanje.

Susretu je nazočio i rektor međubiskupijskog sjemeništa na Šalati, mr. sc. Domagoj Matošević koji je kratko izvijestio o odgojno-obrazovnoj problematici sjemeništaraca.

Nakon razgleda gimnazije i sjemeništa, susret je završio zajedničkim ručkom.

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack