Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Riječ ravnatelja

Aktivnosti - Aktualnosti
Ponedjeljak, 03 Rujan 2012 08:19

Drage učenice i dragi učenici, poštovane profesorice, poštovani profesori i djelatnici naše gimnazije!

 

Sve vas  srdačno pozdravljam na početku nove školske i nastavne godine! Osobiti pozdrav i dobrodošlica  učenicama i učenicima koji su upisani ove školske godine u prvi razred naše Nadbiskupske klasične gimnazije!

Svima vam želim radostan početak školske godine, uspjeh i radosno zadovoljstvo u radu tijekom školske godine i, uz Božji blagoslov,  što više kvalitetnih postignuća na završetku šk. godine  koju danas započinjemo!

I ova školska godina bit će godina daljnjih novosti u permanentnoj reformi srednje škole u RH, što traje već 4 godine. Na to moramo svi biti spremni, profesori, učenici i svi djelatnici škole,  jer će to zahtijevati od nas nastavak usvajanja novoga i prilagođavanja novome. Ipak svima će nam i dalje ostati mogućnost samoinicijativnosti, inovacije,  kreativnosti i odgovorne marljivosti.

Ove ćemo školske godine na obrazovmom području nastaviti s učenjem predviđenih sadržaja programa klasične gimnazije, a na odgojnom području naša će škola dodatnu pozornost posvetiti intenzivnijem odgoju temeljnih humanističkih, domoljubnih i vjerskih vrjednota, koje su sve ugroženije u hrvatskom društvu.

Nova školska godina odvijat će se u okolnostima daljnjeg ekonomskog, materijalnog i financijskog osiromašenja naših ljudi. Pozivam, stoga, sve vas učenike, profesore i djelatnike naše škole na odgovorno čuvanje postojećeg inventara škole i maksimalnu štednju kako bi nam postojeće mogućnosti naše škole što dulje mogle služiti, a ujedno, kako bi roditelji naših učenika imali manje izdataka za školovanje svoje djece. U tom smislu ćemo organizirati ove šk. godine i naše tradicionalne školske izlete.

Konačno, nova šk. godina bit će obogaćena sadržajima u poveznici s «Godinom vjere» što će je papa Benedikt XVI. otvoriti ove jeseni.

Sa svime navedenim, dragi učenici, naša škola u suradnji s vama i vašim roditeljima želi stvarati sve bolje uvjete i dati svoj odgojno-obrazovni doprinos kvalitetnijem razvoju vaše osobe i osobnosti, osobito prema ljudskoj i vjerničkog zrelosti.

Neka svekoliki  naš rad prati Božji blagoslov! Svima želim sretan put kroz novu šk. godinu 2012./2013.!

Zagreb, 3. rujna 2012. Vaš ravnatelj – dr.sc. Marijan Franjčić

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack