Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Koncert u Slavonskom Brodu

Aktivnosti - Aktualnosti
Četvrtak, 09 Svibanj 2013 08:59

Pedesetak mladih, članova Mješovitog zbora Nadbiskupijske klasične gimnazije

iz Zagreba gostovali su u nedjelju, 28. travnja u Slavonskom Brodu. Po dolasku sudjelovali su na poldnevnoj misi, koju je predvodio fra Mario Crvenka, a inače najviše pohađaju mladi. Pod vodstvom dirigentice Ankice Juričić i na orguljama mladog Stjepana Molnara oni su svojim pjevanje doista uzveličali slavlje za što su ih nazočni vjernici nagradili na kraju velikim pljeskom.

U pozdravnoj riječi domaći gvardijan fra Sebastijan Golenić zahvalio je mladima što su svojim dolaskom i sudjelovanjem na misi doista bili radost te posvjedočili onu uzajamnu ljubav na koju nas Isus u evanđelju toga dana poziva.

Prijateljstva mladih iz Zagreba s mladima iz Slavonskog Broda nastala su druženjem kroz zajedničke nastupe zborova klasičnih gimnazija, budući u Slavonskom Brodu djeluje klasična gimnazija „Fra Marijana Lanosovića“ koju vode domaći franjevci. Među mladima bili su i trojica sjemeništaraca iz slavonskobrodskih župa. U lijepom klaustru franjevačkog samostna mladi su pokazali da osim duhovnih znaju jako lijepo pjevati i slavonske pjesme, poput tako nam svima drage domoljubne pjesme „Ne dirajte mi ravnicu“.

Prijateljski susret nastavljen je popodnevnim druženjem u razgledanju znamenitosti grada Slavonskog Broda, a u pratnji prof. Hrvoja Špicera.              

B. Lukačević

 

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack