Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Dani kruha 2013. godine

Aktivnosti - Aktualnosti
Ponedjeljak, 14 Listopad 2013 08:43

Dani kruha–dani zahvalnosti za plodove zemlje – obilježavaju se svake godine

tijekom listopada u mnogim školskim i odgojnim ustanovama. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu i blagoslov simbolično zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine podareni.

 

U NKG-u ćemo tako tijekom četiri sljedeće srijede za vrijeme velikog odmora organizirati naša mala događanja. Cilj  nam je ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede  kao i  na važnost održavanja narodnih običaja.  Učenike želimo upoznati s autohtonim i/ili ostalim vrstama voća i drugim plodovima zemlje (povrće, žitarice, gljive, ljekovito i začinsko bilje) kao i sa razlikama između ekološki zdrave hrane i genetski modificiranih organizama, a pritom sami moraju naučiti pripremati kruh i ostale krušne proizvode.

Akcije će tjedno pripremati pojedine generacije s razrednicima, a počinjemo s maturantima (srijeda 16. 10.), pa slijede učenici trećih razreda (23. 10.), drugih (30.10.) i na kraju prvih razreda (6. 11.).

Učenicima u zadanoj generaciji zadatak je pripremiti krušne i voćne proizvode u dovoljnoj količini za ostale učenike i profesore u školi kao i štand za prodaju tih proizvoda te ostale aktivnosti koje žele pripremiti jer smatraju da obilježavaju taj dan.

Prikupljena novčana sredstva iskoristit ćemo za naše sljedeće veliko događanje: Advent na Šalati

Vesna Lalić Pušić, prof. mentor

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack