Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Posjetili smo Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu

Aktivnosti - Aktualnosti
Nedjelja, 23 Veljača 2014 12:54

Dana_11. veljače, unatoč kiši, skupili smo se ispred monumentalne zgrade NSK-a. Kao predstavnici maturantske generacije naše gimnazije i kao budući studenti, predvođeni profesoricama Jakovljević i Paripović, znatiželjno smo prešli preko praga utočišta skoro svih bitnih informacija za naše školovanje. Dočekali su nas zbunjeni pogledi već pomalo iscrpljenih studenata u redu ispred aparata za kavu i tri gospođe koje su obećale provesti nas po knjižnici i objasniti nam način funkcioniranja ove ustanove.

Obećanja su bila ispunjena. Obišli smo gotovo sve, od odjela za prirodne do odjela za društveno-humanističke znanosti. Iznenadila su nas arhitektonska poigravanja na zgradi koja su nam omogućila vidjeti panoramu grada gledajući u smjeru neba. Također je impresivna i radna atmosfera koja vlada u knjižnici. Međusobna kolegijalnost studenata, jasno vidljiva u tišini koja je prekinuta tek šuškanjem papira. Upoznali smo se i s vrlo korisnim bazama podataka, koje će nam jednoga dana poslužiti u svrhu naših istraživanja.

Nakon što smo se dobro ugrijali i upoznali s osnovama istraživanja, zahvalili smo uljudnim gospođama na suradnji i izašli bogatiji za još jedno korisno životno iskustvo.

Karla Alvir, 4.c

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack