Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Još jedno srebro u Varaždinu

Aktivnosti - Aktualnosti
Četvrtak, 15 Svibanj 2014 18:56

Mješoviti pjevački zbor Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u

Zagrebu sudjelovao je u četvrtak 8. svibnja 2014. na 57. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu- koje imaju karakter državnog natjecanja.

Rezultati su pokazali da se naš trud uistinu isplatio. Nakon dugih, intezivnih i raspjevanih proba nastupili smo u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, pod dirigentskom palicom profesorice Ankice Juričić. Izveli smo Leva la man di qui ... (O. Vecchi); Rosite, nebesa, odozgor (A. Klobučar) u kojoj se posebno istaknuo sjemeništarac Domagoj Turjak (II. c.) svojim solo nastupom; zadanu skladbu Quo vadis, Domine (A. Knešaurek) te Ring Christmas bells (M. Leontovich).

Prosudbeno povjerenstvo je odlučilo: 88,40 boda, što znači – srebrna plaketa. Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo izvedivo bez naše profesorice Ankice koja je također odvajala svoje slobodno vrijeme zbog priprema za državno natjecanje. Moram vam priznati da se ona malo i zarumenila kada je na pozornici primala nagradu pa smo ju svi zajedno ohrabrili velikim pljeskom, a zbor je bodrio vičući: Ankica! Ankica! Dan smo završili zajedničkom večerom i druženjem koje je samo po sebi bilo dostatna nagrada za sve probe i sav trud koji smo uložili oko priprema za natjecanje. Kako to uvijek biva, pjevalo se i izvan pozornice u parku, a čak su i ljudi izlazili na svoje balkone i slušali raspjevane gimnazijalce. Do idućeg susreta šaljemo pozdrave prekrasnom Varaždinu – gradu kulture i bogate povijesti!

Bruno Diklić, III. b.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack