Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Zajednički roditeljski sastanak i zaziv Duha Svetoga

Aktivnosti - Aktualnosti
Nedjelja, 14 Rujan 2014 20:45

U_četvrtak_11. rujna 2014. godine s početkom u 18 sati održan je

zajednički roditeljski sastanak roditelja svih 410 učenika naše škole s Ravnateljem, profesorima i djelatnicima. Na samom početku, nakon kratkog nastupa Mješovitog pjevačkog zbora učenika NKG-a, ravnatelj dr. sc. Marijan Franjčić, pozdravio je sve prisutne i zaželio im dobrodošlicu na početku nove školske godine. Potom je roditeljima predstavio profesore kojima su na četiri godine povjerili svoju djecu na odgoj i obrazovanje, posebno istaknuvši razrednice prvih razreda koje će još intenzivnije surađivati s roditeljima „prvaša“ kroz roditeljske sastanke i redovne konzultacije.

Nakon što je ukratko predstavio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju, njeno poslanje i ulogu, kako katoličke tako i državne škole, Ravnatelj je roditelje upoznao s novinama koje su ove školske godine uvedene u rad Škole. Tako je poseban naglasak stavljen na elektroničke dnevnike kao iskorak k modernizaciji u izvođenju odgojno-obrazovnog procesa. I na taj će način roditelji biti u mogućnosti još i više sudjelovati u životu svoje djece – učenika Nadbiskupske klasične gimnazije.

Također, ne zapostavljajući obrazovno djelovanje škole na koje je ona obavezna svojim poslanjem, Ravnatelj je najavio daljnje inovacije na području odgoja u NKG-u u suradnji s roditeljima koji će asistirati i pratiti integralni razvoj i rast učenika na intelektualnom, socijalnom, emocionalnom te duhovnom području.

Na samom kraju, Ravnatelj je zahvalio svim roditeljima te ih zamolio da što marljivije sudjeluju u tradicionalnim i novim događanjima i projektima naše škole, kao što su Dani kruha, Adventska radionice, Advent na Šalati, svečana Akademija povodom Dana škole i slično.

Nakon Ravnateljeve zahvale svi su se zaputili u sjemenišnu crkvu na misu zaziva Duha Svetoga. Sv. misu predslavio je mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački, u suslavlju s Ravnateljem Gimnazije, rektorom Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati i ostalim odgajateljima zaduženima za svećeničke kandidate koji su učenici naše škole.

U svojoj je propovijedi biskup Huzjak poseban naglasak stavio na to da odgoja nema bez ljubavi, kao ni obrazovanja i da ćemo samo mijenjajući sebe promijeniti društvo u kojem smo sada, a kojemu je nasušno potrebna promjena. „Stara hrvatska riječ za kulturu je uljudba: Naše društvo treba „uljuditi“ ljubavlju jer to je prava preobrazba, a na tom će nas putu voditi Duh Sveti.“

Krunoslava Paripović, prof.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack