Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Literarni natječaj

Aktivnosti - Aktualnosti
Utorak, 03 Veljača 2015 10:41

I ove godine Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti u Zagrebu raspisuje literarni natječaj „Blaženi Ivan Merz“.

Tema je: „Učiniti djelo ljubavi čovjeku koji trpi temelj je svakog duševnog života.“

Napisao je to Ivan Merz u svojoj 22. godini života u Fontani Secci, 19. lipnja 1918. godine. Pomogavši vojniku u patnji ostao je zadivljen njegovom iskrenom zahvalnošću:

„Nikad neću zaboraviti njegov zahvalni pogled i stisak njegove krvave ruke. Bio je krasan mladić. Učiniti djelo ljubavi čovjeku koji trpi... temelj je svakog duševnog života...“

U natječaju mogu sudjelovati učenici srednjih škola literarnim proznim djelom koji ne smije biti dulji od dvije stranice teksta (do 500 riječi). Tekst mora biti do sada neobjavljen i pisan hrvatskim standardnim jezikom te poslan isključivo na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Poslani radovi moraju biti naslovljeni u obliku: Ime_Prezime_NagradaMerz.doc(docx).

Rok za slanje radova je 6. ožujka 2015. u ponoć.

Uz radove treba priložiti: ime i prezime, godinu rođenja, razred i naziv srednje škole, kao i ime i prezime nastavnika/mentora, broj telefona/mobitela, adresu stanovanja i e-mail adresu (svoju i mentorovu).

Povjerenstvo naše škole izabrat će najbolji pisani rad. Nagrada iznosi 1000 kuna za prvo mjesto, a drugo i treće mjesto nagrađujemo vrijednim knjigama.

Ovogodišnje nagrade bit će uručene na Danu škole, 18./19. ožujka 2015. Prvonagrađeni rad čita se pred uzvanicima u svečanoj dvorani.

 

Krunoslava Paripović, prof.
knjižničarka

U Zagrebu 2. veljače 2015.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack