Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Posjet braniteljima

Aktivnosti - Aktualnosti
Četvrtak, 12 Veljača 2015 22:32

Bio je to 99 dan prosvjeda branitelja ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj 66, prijepodne 26. siječnja 2015. godine.

Mi maturanti 4.b razreda odlučili smo posjetiti branitelje, popričati s njima, poručiti im da nisu sami. Znakoviti, i u ovom slučaju bolni, broj stotinu ostavili smo zaslužnijima od sebe da budu s tim hrabrim ljudima. S nama su bile i prof. Anita Petričević, naša razrednica, i prof. Marina Čubrić iz hrvatskoga jezika. Vidljive izraze časti i zahvale dali smo od srca donijevši kolače i domaće proizvode svojih roditelja. Vjerujući da će ti hrabri ljudi osjetiti i naše divljenje i zahvalnost, donijeli cmo im i knjige koje smo probrali da im budu duhovna okrjepa i nadahnuće, za što smo dobili materijalnu potporu vlč. ravnatelja.

Zar se oni, koji su nam omogućili život, moraju opet boriti, ali ovaj put protiv nas, da shvatimo koliko im dugujemo? I upravo zato, u znak podrške našim spasiteljima, donijeli smo pred njih svoju zastavu i ponudili savez. Zastavu molitve i poštovanja. Savez ljubavi i mira. Dočekao nas je gosp. Đuro Glogoški i svečanim, no glasom punim tuge, rekao da se ne zavodimo za onim što nam mediji predlažu već da potražimo stvarnu istinu. Da ne podliježemo pod propagandu odljeva mozgova. Ne smijemo nastaviti običaj da mladi odlaze, a stranci dolaze u našu zamlju. Slušali smo kao rijetko koji nastavni sat, dirnuti ljudima i skromnim prostorom. Naša razrednica prof. Petričević okupljenim je braniteljima rekla kako je ponosna što su njezini učenici „prepoznali i dobro protumačili znakove vremena“ i da svi moramo vjerovati u hrvatsku mladost.

Zadržali smo se s okupljenima u srdačnom razgovoru čekajući maratonce koji su iz Vukovara dolazili u Savsku. I u šatoru na hladnom, i na prvoj liniji bojišnice, naš su junaci, sinovi hrvatski, hrabri i nepokolebljivi. Mole Krista i Blaženu Djevicu, Zaštitnicu našega  Doma, da pomognu, kao što su uvijek pomagali, i vrate im dostojanstvo čovjeka. Ako smo istinski domoljubi, onda ćemo držati svoju zemlju, voljeti ju bez obzira na sve. Kada dođe kriza, nećemo pobjeći. Kada navale dušmani, nećemo se sakriti.

Neka nam branitelji budu uzor u predanom življenju za domovinu zajedno s blaženim Alojzijem Stepincem.Volimo svoju domovinu Hrvatsku i živimo kao što kaže pjesma: nek te 'rani kora kruva, kapja vina, zrno soli; nek ti kušin bude stina, al` Hrvatsku, sine, voli!

IV. b

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack