Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Dan NKG-a

Aktivnosti - Aktualnosti
Nedjelja, 22 Ožujak 2015 14:55

Naša je škola 19. ožujka proslavila Dan škole na blagdan svog zaštitnika sv. Josipa.

Dan je započeo u 9 sati sv. misom u sjemenišnoj crkvi koju je predslavio mons. Zvonimir Sekelj, župnik župe sv. Blaža u Zagrebu, a koncelebrirali su ravnatelj Nadbiskupske klasične gimnazije dr. sc. Marijan Franjčić, rektor Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati Domagoj Matošević zajedno s odgajateljima u sjemeništu te odgajateljem p. Venancijem Mihaljevićem.

Nakon svetoga misnog slavlja, svi smo se zaputili u svečanu dvoranu koja je bila prepuna učenika, njihovih roditelja i mnogih dragih uzvanika i gostiju. Posebno nam je bilo drago što su našu proslavu uveličali gosti iz Katoličkog školskog centra „Bl. Ivan Merz“ iz Banje Luke predvođeni direktoricom Anđom Tomić. Time su postavljeni temelji buduće suradnje dviju katoličkih odgojno-obrazovnih ustanova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Uzoriti Josip kardinal Bozanić nije bio u mogućnosti doći na svečanu Akademiju, ali je poslao svoju osobnu čestitku koju je na početku akademije pročitala profesorica Marina Čubrić.

Ravnatelj NKG-a dr. sc. Marijan Franjčić kao domaćin najprije je srdačno pozdravio sve nazočne. Uslijedilo je potom godišnje izvješće o radu Nadbiskupske klasične gimnazije našeg ravnatelja u kojem su prikazana sva dostiguća i rad naše škole u protekloj godini.

Dodijeljena su priznanja najboljim učenicima, kao i pobjednicima literarnog natječaja „Blaženi Ivan Merz“. I ove je godine svoju čast da dodijeli nagrade pobjednicima natječaja Ravnatelj prepustio postulatoru kauze bl. Ivana Merza p. Božidaru Nagyju. Antička dramska grupa izvela je „Oproštaj Hektora i Andromahe“ te „Oplakivanje Hektora“, a učenica 1. A razreda Iva Ćosić odsvirala je skladbu Libertango na harmonici. Mješoviti zbor naše škole i zbor profesora NKG-a Didaskaloi pobrinuli su se da glazba ispuni svečanu dvoranu, a i naša srca.

Nakon svečanog programa u dvorani uslijedila su vrlo uzbudljiva i zanimljiva sportska natjecanja na igralištu ispred škole. Dan je završio druženjem s gostima uz obilazak groba bl. Ivana Merza u Palmotićevoj, HAZU te Zagrebačke katedrale. Tamo je i goste i domaćine srdačno primio biskup Mijo Gorski.

Krunoslava Paripović, prof.

knjižničarka

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack