Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Noć knjige u NKG_u

Aktivnosti - Aktualnosti
Utorak, 21 Travanj 2015 15:17

I_naša će se škole pridružiti ovo okciji prigodno uređenim vitrinama i panoima, književnim kutkom u auli škole te radionici „Kako smo zavoljeli čitanje“ u vrijeme SRZ-a u srijedu 22. travnja.

Također, pomoći ćemo i humanitarnoj akciji za Mariju Kafadar skupljajući doborovljne priloge u srijedu i četvrtak u vrijeme velikog odmora. Dođite i sudjelujte!

NOĆ KNJIGE 2015.

Na Svjetski dan knjige i autorskih prava, 23. travnja, četvrti će put započeti maratonsko druženje s knjigom – manifestacija Noć knjige 2015. Čarolija čitanja i ove će godine osvijetliti najdulju kulturnu noć u Hrvatskoj, u kojoj ćemo s knjigom kroz mrak tražiti put prema boljem i sretnijem sutra.

Noć knjige 2015. održat će u više od 180 gradova i mjesta diljem zemlje, s najvećim brojem programa u Zagrebu (196). Oko 400 sudionika (knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, kulturni centri, muzeji, galerije, udruge i dr.) pripremilo je više od 1000 programa i akcija, koji će bez sumnje zadovoljiti sve knjiške sladokusce. Javna čitanja, kreativne radionice, kvizovi, nagradne igre, projekcije filmova, ali i klasična predstavljanja knjiga i druženja s autorima – sve to posjetiteljima će biti ponuđeno na bogatom „knjiškom meniju“.

Zahvaljujući velikom ovogodišnjem odazivu škola (115), uz vrtiće i programe u knjižnicama, Noć knjige 2015. bogatija je programima koji nastoje ukazati na važnost čitanja i druženja s knjigom od najranije dobi.

Prodajne akcije i popusti moći će se ostvariti tijekom cijelog dana u više od 80 knjižara i antikvarijata širom Hrvatske. Veliki broj knjižnica u Noći knjige nudit će besplatan upis, vraćanje knjiga bez zakasnine i ostale pogodnosti.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack