Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Noć knjige

Aktivnosti - Aktualnosti
Srijeda, 29 Travanj 2015 07:30

Naša_je škola i ove godine sudjelovala u obilježavanju Noći knjige.

Uz uređenje panoa i vitrina s prigodnim temama (15 razloga zašto je čitanje dobro za vas; Kako smo zavoljeli čitanje; Najstarije knjige i pretisci knjižnice NKG-a) kao i uređenjem Književnoga kutka u auli škole, učenici i profesori imali su priliku sudjelovati i u kratkom druženju u sjenici ispred škole.

Ideja je bila okupiti profesore i učenike ljubitelje čitanja, kao i one koji će to tek postati, kako bismo zajednički prokomentirali knjige koje su na nas ostavile poseban dojam i zbog kojih smo zapravo i zavoljeli čitanje. Sudjelovale su 3 profesorice i 20-ak učenika prvih i trećih razreda. Bilo je to prekrasnih 45 minuta koje će svima ostati u lijepom sjećanju. Prisjetili smo se knjiga iz djetinjstva kao što su Pale sam na svijetu, Starac i more, Plameni inkvizitori; složili smo se da lektira nije uvijek bauk te da čitanje čini naš život i svijet boljim.

Na samo kraju, svi su sudionici dobili na poklon straničnike.

Također, tijekom srijede i četvrtka učenici i profesori mogli su sudjelovati u humanitarnoj akciji za pomoć teško oboljeloj djevojčini Mariji Kafadar kupnjom straničnika, pjesama i knjiga u Književnom kutku. Sav prihod biti će uplaćen na žiro račun obitelji Kafadar.

Hvala svima koji su sudjelovali!

Knjižničarka

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack