Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

BIRAJTE VRJEDNOTE!

Aktivnosti - Aktualnosti
Utorak, 12 Travanj 2016 07:25

Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti u Zagrebu organizirala je 7. travnja 2016. Dan otvorenih vrata u cilju pružanja informacija koje će pomoći učenicima i roditeljima u kvalitetnom odabiru buduće srednje škole i mogućnošću nastavka obrazovanja.

 

Manifestacija je započela u 18.00 sati susretom posjetitelja s učenicima i profesorima u devet kreativno osmišljenih učionica Škole. Posjetitelji su imali mogućnost upoznati zanimljive teme, sve od znanosti do mudrosti i socijalnih vještina, odgojno-obrazovni program klasične gimnazije, izvannastavne aktivnosti učenika i zapažene rezultate natjecanja te dobiti uvid u prostorne i tehničke resurse Škole.

U 19.30 susret je nastavljen u Sjemenišnoj crkvi na Šalati svečanim uskrsnim koncertom Orkestra oružanih snaga RH pod ravnanjem dirigenta pukovnika Miroslava Vukovojca-Dugana, čiji su gosti bili mlada, nadarena i perspektivna sopranistica Antonia Dunjko i Mješoviti zbor Nadbiskupske klasične gimnazije pod ravnanjem prof. Ankice Juričić. Na koncertu su izvedena djela Händela, Bacha, Francka, Fauréa, Dugana, Vaughana Williamsa, Skendera i Richaforta. Prije samog koncerta sve nazočne pozdravio je i uputio im riječ dobrodošlice dr. sc. Marijan Franjčić, ravnatelj NKG-a. Među uvaženim gostima nazočili su mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, kao delegat nadbiskupa Josipa kardinala Bozanića, mons. Fabijan Svalina, zamjenik generalnog tajnika HBK i ravnatelj Hrvatskog caritasa, zatim general pukovnik Dragutin Repinc, zamjenik načelnika OS RH i general pukovnik Mate Ostović, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske.

Ravnatelj Franjčić pozvao je osmoškolce da pri izboru srednje škole za nastavak njihova obrazovanja i odgoja budu mudri i kritički jer danas je potrebno dobro provjeravati vrjednote koje nam se na sve strane nude, pa i u odgoju i obrazovanju, a često su pod tim imenom mnoge bezvrijednosti koje ne mogu dati životu drugo nego bezvrijednost i iskrivljeni smisao. Također je istaknuo da se ne boje odgoja i obrazovanja jer „ne postoji osoba koja nije sposobna uraditi više od onoga što misli da može“.

s. Nevenka Jurak, prof.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack