Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

REZULTATI Literarnog natječaja »Blaženi Ivan Merz«

Aktivnosti - Aktualnosti
Utorak, 19 Travanj 2016 10:37

I_ove školske godine naša Škola raspisala je Literarni natječaj »Blaženi Ivan Merz«.

Tema je preuzeta iz dnevnika Blaženika: »Volim čovječanstvo, volim male, nepoznate ljude, koji na svojim leđima nose sav teret historije“.

Na natječaj su pristigla 44 literarna rada iz srednjih škola iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a Komisija za navedeni Natječaj u sastavu: Snježana Gabelić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, Andja Jakovljević, prof. hrvatskog jezika i književnosti, Irena Vlašić, vjeroučiteljica i Nevenka Jurak, prof. hrvatskog jezika i književnosti i predsjednica Povjerenstva o najboljima je odlučila sljedeće:

1. mjesto osvojila je LEA BOŠNJAK, učenica 2. c razreda Opće-realne gimnazije Katoličkog školskog centra »Sv. Josip« u Sarajevu; 2. mjesto pripalo je JELENI JURIĆ, učenici 4. a razreda XII. gimnazije u Zagrebu; 3. mjesto dijele JELENA DORIĆ, učenica 3. razreda Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi i DORIS JAGARINAC, učenica 4. r razreda Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici.

Nagrade im je uručio dr. sc. Marijan Franjčić, ravnatelj, 16. travnja 2016. na Proljetnom susretu roditelja naše Škole na Prigodnoj akademiji, a zatim je Lea Bošnjak pročitala svoj prvonagrađeni literarni uradak.

Hvala svima koji su sudjelovali i svojim zapaženim literarnim radovima omogućili da naš, od 2010. i međunarodni, Literarni natječaj »Blaženi Ivan Merz« iz godine u godinu bude sve bolji i raznovrsniji!

s. Nevenka Jurak, prof. i predsjednica Povjerenstva

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack