Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Nastupi naših zboraša tijekom prosinca

Aktivnosti - Aktualnosti
Ponedjeljak, 06 Veljača 2017 18:12

Završetak kalendarske godine Zbor naše Škole obilježio je brojnim nastupima.

Prvi od njih bio je u Sesvetama, 9. prosinca, na Susretu školskih zborova, a u okviru manifestacije Festival glazbe Zagreb 2016. Na koncertu je nastupilo 9 pjevačkih zborova iz osnovnih škola, glazbenih škola i gimnazija te Veliki simfonijski orkestar mladih glazbenika. Naš Mješoviti pjevački zbor nastupio je posljednji u programu i osvojio publiku svojom vještom interpretacijom, lijepo oblikovanim tonom i scenskom dojmljivošću.

Već 11. prosinca slijedio je drugi nastup prigodom obilježavanja dana Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati, tj. blagdana Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Svojim pjevanjem bio je svojevrsna glazbena uvertira za predstavu "Bože, ako te ima", koju su priredili sjemeništarci.

Svakako, najveći projekt u kojem sudjeluje naš zbor je Advent na Šalati. Riječ je o 14. po redu dobrotvornom koncertu koji se u vrijeme adventa održava u organizaciji naše Škole. Na koncertu redovito nastupaju naši učenici i profesori te gosti, a ove godine to su bili: Pjevački zbor Gimnazije Sesvete, István Rӧmer (gitara), otac našeg učenika i profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te kao redoviti gost: oktet Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati. Nakon bogatog i raznovrsnog glazbenog programa u sjemenišnoj crkvi, učenici i gosti družili su se i pjevali u sportskoj dvorani uz domjenak te prigodnu prodaju predmeta i kolača koje su izrađivali naši učenici s profesorima. Cijeli ugođaj upotpunio je tamburaški sastav sastavljen uglavnom od naših učenika.

Svoju prosinačku turneju zboraši su završili nastupom na koncertu Božić u Ciboni 26. prosinca. Svojim su glasovima, zajedno s drugim zborovima pripomogli stvaranju uvijek posebnog ozračja na tom koncertu.

Iza ovih nastupa krije se velik trud i odricanje pa je zadovoljstvo zbog uspjeha utoliko veće. A što nas čeka u drugom polugodištu? Zasigurno nove pustolovine u dobrom društvu i lijepoj glazbi.

 

Ankica Juričić, prof.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack