Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Ecija Ojdanić u posjetu našoj gimnaziji

Aktivnosti - Aktualnosti
Utorak, 21 Ožujak 2017 09:38

U_srijedu, 15. ožujka 2017. godine, našu školu posjetila je nagrađivana, kazališna i filmska glumica i osnivačica kazališta Moruzgva, Ecija Ojdanić.

 

Susretu su prisustvovali većinom maturanti naše škole, ali i neki učenici trećih razreda. Glavna tema susreta bio je razgovor o monodrami „Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza“ koju izvodi sama Ecija Ojdanić, a koju su gledali naši maturanti. Glumica je objasnila postupak nastajanja te predstave i rekla kako joj je najteže bilo upustiti se u lik Bobočke i prenijeti emocije na publiku koja ju gleda. Predstava je gostovala na brojnim festivalima kao što su oni u Budvi, Kirgistanu i Moldaviji, ali i u našoj i nama susjednim zemljama. Glumica nam je ispričala i nekoliko anegdota koje su se dogodile dok je predstava putovala svijetom. Nakon razgovora o Bobočki razgovarali smo općenito o kazalištu i samoj glumi. Rekla nam je kako joj je zanimljivije, glumiti negativce. Osvrnula se i na to kako posao glumca utječe na njezin privatni život i dala na nekoliko korisnih savjeta o čitanju i glumi.

Svi smo zaključili kako je Ecija Ojdanić jedna jako pozitivna i opuštena osoba, a susret, koji je vodila profesorica Snježana Gabelić i učenici koji su joj pomagali sa svojim pitanjima, završio je fotografiranjem i velikim pljeskom.

Ecija je sa susreta ponijela knjigu i cvijeće, i čini se dobre dojmove, budući da smo osvanuli na njenom instagramu -  a mi neke nove poticaje i razmišljanja…

Miroslav Durbas, 3.C.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack