Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Izvješće o Danu škole

Aktivnosti - Aktualnosti
Četvrtak, 29 Ožujak 2018 07:38

Ovogodišnji Dan Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu i svetkovina njezina zaštitnika sv. Josipa započeli smo svečanim misnim slavljem koje je predvodio mons. Stjepan Ptiček, izaslanik bjelovarsko-križevačkog biskupa Huzjaka.

Misno slavlje pjesmom je uveličao Mješoviti zbor NKG-a koji je uvježbala i vodila profesorica Ankica Juričić.

Nakon euharistijskog slavlja uputili smo se u svečanu dvoranu Međubiskupijskog sjemeništa da bismo nastavili s prigodnim programom. Voditelji su bili maturanti Marija Vrkić i Fran Pavić. Mješoviti zbor NKG-a s Tamburaškim orkestrom Međubiskupijskog sjemeništa otvorio je program izvedbom himne sv. Josipu Zdravo budi, sveti Josipe. Nazočnima se zatim obratila ravnateljica Ljuba Duvnjak pozdravnim govorom s naglaskom na važnost brige za drugoga.

U ostatku programa opustili smo se uz nastupe učenika NKG-a i vidjeli što se sve u našoj školi dogodilo od zadnje proslave. Prvo nam je okupirao pažnju kolaž fotografija koji su sastavili i svojim maštovitim komentarima upotpunili učenici Leon Jurenić i Dorian Vrđuka; tekst je čitao Bruno Malkoč. Prisjetili smo se što se sve dogodilo od zadnje proslave Dana škole i koliko su naši učenici i profesori aktivni i žele mijenjati školu i društvo na bolje.

Nakon toga uslijedilo je proglašenje pobjednika i dodjeljivanje nagrada Literarnog natječaja „Blaženi Ivan Merz“ koji se o već 16. godinu održava u našoj školi.

Slijedilo je drugo nagrađivanje – profesora i djelatnika koji slave okruglu godišnjicu rada u gimnaziji. Samo dodjeljivanje nagrada proteklo je u veseloj atmosferi i radoznalosti prisutnih u dvorani. Prvo su dodijeljene nagrade profesorima koji svojim radom oblikuju i vode generacije 5, 10, 15, 20 i 25 godina. Zatim su dodjeljivane nagrade učenicima koji su se posebno istaknuli u učenju, vladanju i svim ostalim izvannastavnim aktivnostima. Oni su svojim trudom, raspoloživosti i pozitivnim utjecajem na druge, sudjelovanjima na natjecanjima i projektima obogatili ozračje škole i doprinijeli da se glas o NKG-u daleko čuje.

Između kolaža fotografija i dodjeljivanja nagrada odmarali smo dušu u nastupima Mješovitog zbora NKG-a i učenika koji su pobijedili u Talent showu. Tu smo svjedočili raznolikim glazbenim talentima naših učenika: Damian Čizmek je svirao violinu, Josephine Ide Zec pjevala je uz glasovirsku pratnju Vedrana Jakića, Iva Ćosić svirala je harmoniku, Magdalena Sever-Koren pjevala je i svirala na ukuleleu i Zvonimir Karanušića svirao je električnu gitaru. Sve je završilo izvedbom pjesme koja mnoge asocira na Domovinski rat, na dane ponosa i slave - maturanati Josip Božić, Nikola Lučić, Matej Marić i Zdravko Tokićo izveli su Moju domovinu. Druženje smo nastavili uz slatki zalogaj na polukatu Međubiskupijskog sjemeništa.

Hvala svima koji su uložili svoje vrijeme, trud i vještine u organizaciju Dana škole i uveličali proslavu svojom nazočnošću!

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack