Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Projektni dan: Braća i sestre

Aktivnosti - Aktualnosti
Srijeda, 11 Travanj 2018 09:53

U_ponedjeljak 9. travnja u našoj je školi održan Projektni dan, naslovljen Braća i sestre, u kojem su sudjelovali svi učenici i profesori.

 

Bile su ponuđene različite radionice iz svih predmeta pa je svatko mogao odabrati ono što ga zanima. Da bismo barem djelomično predstavili što se toga dana događalo po učionicima i hodnicima gimnazije, navodimo nazive radionica, a vi na temelju naslova i fotografija stvarajte vlastite slike.

*Hrvatski jezik: Braća i sestre u književnim djelima; Mažuranići u književnosti; Zagrebačke ulične bratsko-sestrinske priče.

*Engleski i njemački jezik: Braća i sestre u poeziji, filmskoj i glazbenoj umjetnosti; „Jesu li engleski, njemački, latinski, talijanski, francuski i španjolski braća i sestre? Ima li među njima blizanaca?“

*Latinski i grčki jezik: „Opasne veze“ (Braća i sestre bogovi); (Kreativna radionica 3 u 1): Braća Horaciji i Kurijaciji u rimskoj vojsci; Grčke božice i sestre Hera, Demetra i Hestija i njihova odjeća; Dramski prikaz borbe Horacija i Kurijacija; Povijesni likovi braće koja su bila grčki kraljevi ili rimski/bizantski carevi.

*Likovna umjetnost: Braća Theo i Vincent van Gogh.

*Glazbena umjetnost: Braća i sestre u povijesti glazbe.

*Povijest: Franjevci i klarise.

*Geografija: Braća Seljan

*Psihologija: Utjecaj nasljednih faktora u razvoju sposobnosti i osobina ličnosti.

*Sociologija / politika i gospodarstvo: Obiteljska stabla; NKG – škola braće i sestara; Poznata braća i sestre u politici.

*Matematika / statistika: Braća i sestre u NKG-u; Nevjerojatna teorija vjerojatnosti; Maria Gaetana Agnesi – princeza u svijetu matematike.

*Fizika: Nauka o čvrstoći – bratske veze Jakoba i Johanna Bernoullija; Bernoullijevi – capo di tutti capi!; Prozori u nebo – teleskopi brata i sestre Herchel; Prva krila svijeta – braća Wright; Obitelj Curie – najnobelovskija, ne najbogatija; Paradoks blizanaca – teorija relativnosti.

*Biologija: Braco i seka: Izrada modela DNA; Braćo i sestre Hrvati, otkuda potječemo?; Što su zapravo blizanci?; Rodoslovlje; Zamjena beba u rodilištu.

*Kemija: Optička aktivnost spojeva.

*TZK: Braća i sestre u sportu.

*Vjeronauk: Poznata i manje poznata braća i sestre u Bibliji i njihove priče.

*Foto ekipa, čiji je zadatak bio dokumentirati sva ova događanja.

Tijekom nekoliko tjedana priprema radionica mogao se osjetiti duh timskog rada. U radionicama su bili učenici svih generacija pa smo se tako svi međusobno mogli bolje upoznati. Osobito je nama maturantima to bilo zanimljivo jer smo upoznali mlađe generacije kojima prepuštamo hodnike naše škole.

Tjaša Gradišek i Ana Kahlić, IVb

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack