Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Sedamdeset godina mature

Aktivnosti - Aktualnosti
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 15:09

„Ne bojmo se svoje budućnosti, već joj smjelo gledajmo u lice…“

Ovo su riječi koje je napisao tada 12-godišnji Petar Galauner na prvom zborovanju u rujnu 1941., a jučer je proslavio sedamdesetu godišnjicu mature u našoj gimnaziji. Prema njegovu životopisu jasno je da je te riječi uistinu i živio!

Naime, pater Galauner, nekadašnji učenik naše škole, rektor, duhovnik, a kasnije i prefekt dječjeg sjemeništa te ravnatelj škole od 1990. do 1998., jučer nas je posjetio i svojom prisutnošću i sjećanjima uvelike razveselio i obogatio.

Osim njega, ugostili smo i Ivana Petričevića, nekadašnjeg ravnatelja Bolnice Fran Mihaljević, te pravnika Drage Tomislava Ručevića koji su također proslavili svoju, kako su je sami nazvali, briljantnu i milosnu sedamdesetu godišnjicu mature.

Profesorski zbor naše škole srdačno je dočekao goste, a učenicima je taj posjet bio osobito zanimljiv te su se i oni potrudili i uveličali događaj recitacijom pjesme Slavonija, koja je našim gostima osobito draga jer, naravno, govori o njihovu rodnom kraju. Osim recitacije nije nedostajalo i domišljatih pitanja naših učenika na koja su gosti rado i opširno odgovarali te i sami uzvratili recitacijom, dosjetkama i pitanjima kojima su provjerili znanje naših učenika.

Gosti su istaknuli kako se okupljaju svakih pet godina, stoga radujemo se idućoj obljetnici.

Matea Zlomislić

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack