Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

BRAĆA SELJAN – KROZ PRAŠUME I PUSTINJU

Aktivnosti - Aktualnosti
Četvrtak, 24 Svibanj 2018 20:52

Ovo_je naziv izložbe otvorene u Etnografskom muzeju 3.svibnja. Postoji poveznica između našeg projektnog dana u NKG-u i ove izložbe.

Kada se okupila grupa Seljani, kako smo se nazvali, prvi zajednički zadatak bio je posjet Etnografskom muzeju i zbirci iz ostavštine braće Seljan. Grupu je činilo četrnaestero učenika i troje profesora – geografa. Svi su sa zanimanjem slušali kustosicu, gospođu Mariju Živković i potom prionuli u vlastita istraživanja života i djela braće Seljan. Konačni uradak bile su karte, prezentacije i puno spoznaja predstavljenih na samom projektnom danu.

No, nešto želimo posebno izdvojiti. Julija Kaselj, naša trećašica, svoje je dojmove i doživljaje prenijela u dvije poeme u prozi i svaku posvetila jednome od braće. Poslali smo ih kustosici Živković i ona je poželjela da na otvorenju izložbe Julija pročita poemu posvećenu Stjepanu (Stevi) Seljanu. Velika je to čast, a i uzbuđenje je bilo veliko. Julija se pripremala uz podršku više profesora, i u pratnji njih nekoliko i najvjernijih prijatelja, hrabro je i s dušom pročitala svoje djelo.

Pozivamo i potičemo sve zainteresirane da posjete izložbu koja ostaje otvorena do 18. studenog 2018.

Bilo je ovo jedno lijepo iskustvo i lijep epilog projektnog dana NKG-ovaca. Čestitamo Juliji!

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack