Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Advent na Šalati - Smotra zborova katoličkih gimnazija Republike Hrvatske

Aktivnosti - Aktualnosti
Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 14:12

Ovogodišnji tradicionalni koncert »Advent na Šalati« održan je 1. prosinca 2018. u sjemenišnoj crkvi Srca Isusova i bio je obilježen Smotrom zborova katoličkih gimnazija Republike Hrvatske.

 

Tristotinjak raspjevanih gimnazijalaca devet katoličkih gimnazija od Dubrovnika, Splita, Zadra, Virovitice, Požege, Slavonskog Broda, Osijeka i Zagreba svojim je raspjevanim glasovima ispunilo crkvu na šalatskome brijegu izvodeći djela vrhunskih domaćih i stranih skladatelja. Na početku koncerta srdačnu dobrodošlicu na prijateljsko i vjerničko zajedništvo nazočnim gostima, ravnateljima katoličkih škola, zborovođama, roditeljima, prijateljima i svim učenicima poželjela je ravnateljica Nadbiskupske klasične gimnazije Ljuba Duvnjak, citirajući Kanonsko pravo o katoličkom odgoju koje govori »neka među sredstvima za odgoj vjernici veoma cijene škole, koje su doista roditeljima glavna pomoć u vršenju odgojiteljske dužnosti«. Ravnateljica NKG-a naglasila je da je pjevanje znak životne radosti i pozvala nazočne da po savjetu svetog Augustina pjevaju i putuju te »napreduju u dobru, napreduju u pravoj vjeri i budu zajedno na putu Dobroga Boga«.

Koncert je završio pjevanjem svih nazočnih zborova stopljenih u zajednički »Magnifikat« što je publici pružilo impresivnu sliku i radost toliko potrebnog zajedništva. Publika je svoje duhovno obogaćenje nagradila nakon koncerta dobrovoljnim prilozima koji su namijenjeni učenicima NKG-a slabijeg imovinskog stanja i tako uljepšala te širinom srca podržala još jedan »Advent na Šalati«.

Nevenka Jurak

Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti, Voćarska 106

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack