Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Error: GD2 library does not support JPG!

Knjižna Booka 2019.

Aktivnosti - Aktualnosti
Srijeda, 03 Travanj 2019 18:25

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige 2. travnja, na Andersenov rođendan, Hrvatska udruga školskih knjižničara već 5. godinu zaredom organizira Knjižnu booku, svečanost knjige i čitanja.

Iako Knjižnu booku organizira Podružnica Grada Zagreba i Zagrebačke županije, ona otpočetka prelazi lokalne okvire pa su se ponovo održale završnice dvaju natječaja u koje su uključeni učenici i osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Prvim, literarnim natječajem Kanižajada Limačijada odaje se počast pjesniku igre riječi, Podravcu Paji Kanižaju, a drugi je nazvan Stvarajmo eKreativno i potiče izražavanje i kreativnost učenika u novim medijima. Tako su se i učenici naše škole našli jučer u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, predvođeni prof. Gabelić i prof. Paripović. Ukupno je sudjelovalo 9 osnovnih i 13 srednjih škola u 4 kategorije.

Prijavili smo se u kategoriji „(Ž)bookanje: predstavljanje odabranog autora na zanimljiv i neuobičajen način (anegdotama iz života, npr.)“. Naša tema bio je Marina Držić pa je i naslov našeg 12-minutnog predstavljanja bio „Novela od Držića nanovo učinjena“. Sudjelovali su učenici 2. b razreda Loris Pilav, Petar Šarčević, Mirta Tödling, Dea Činić, Sara Maria Krmpotić, Marta Cetina i Lucija Kostelić glumom i vlastitim pjesničkim uradcima po uzoru na Držića. U sklopu inscenacije prikazali smo i kratki video učenika 2. c razreda na temu Novela od Stanca. Sav taj raznolik materijal oduševio je publiku u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Bilo je to prekrasno iskustvo koje ćemo svakako nastojati ponoviti i 2020. godine.

Krunoslava Paripović, prof.

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack