Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Zboraši na županijskoj smotri

Aktivnosti - Aktualnosti
Petak, 05 Travanj 2019 13:16

Naš je Mješoviti pjevački zbor nastupio 28. ožujka 2019. u Domu kulture Prečko u sklopu revijalnog dijela Smotre glazbenog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

Zbor je izveo skladbe Rosite, nebesaA. Klobučara, Ave Verum CorpusW. A. Mozarta te Silan BogR. Mullinsa u obradi L. Juričić, upotpunjen instrumentalnom pratnjom naših učenika, polaznika srednje glazbene škole: Luka Komljenović Sović i Ornela Majić – flaute, Tvrtko Antolić – klarinet, Karla Ilotić – violina, Barbara Marić i Damian Čizmek – viole. Ovom sastavu pridružili su se i gosti: učenica Dubravka Knežević na violončelu i naš prošlogodišnji maturant Vedran Jakić na orguljama. U ulozi vokalnih solista bili su Marta Bradić i Marin Rӧmer, također učenici naše škole. Izvedbama je ravnala Ankica Juričić, prof.

Naša je škola jedinstvena u Zagrebu po kontinuitetu i kvaliteti rada mješovitog pjevačkog zbora potpomognutog razumijevanjem i podrškom cijeloga školskoga kolektiva. Ovakva povoljna klima rezultirala je prethodnih godina nagradama s državnih natjecanja, stoga ne čudi da je i ove godine zbor oduševio sve prisutne svojim izvedbama koje su činile svojevrsni kontrast u odnosu na nastup mlađih osnovnoškolskih zborova. Na oduševljeni zahtjev publike, zbor je kao dodatak izveo poznatu tradicijsku pjesmu Moja diridika u obradi E.Cossetta.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack