Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Društvo prijatelja Nadbiskupske klasične gimnazije

Aktivnosti - Društvo prijatelja
Ponedjeljak, 03 Studeni 2008 09:00

ImageUpetak, 24. listopada,  na Šalati, pod zvjezdarnicom, sastao se

 Inicijativni odbor za osnivanje Društva prijatelja Nadbiskupske klasične gimnazije.
Među uzvanicima osobito je srdačno dočekan i pozdravljen p. Vladimir Vlašić, isusovac, dugogodišnji ravnatelj i profesor latinskoga jezika, ali i s. Angelina Samardžija, profesorica njemačkoga jezika, te p. Ivan Hang, SJ, profesor matematike.
U uvodnome je pozdravu ravnatelj gimnazije, mr. sc. vlč. Marijan Franjčić, istaknuo da intelektualno bogatstvo hrvatskoga naroda čine i ljudi koji su svoj intelektualni i duhovni habitus počeli izgrađivati u ovoj školi i da Društvo prijatelja NKG-a u vremenu u kojemu se sve više gube prave vrijednosti te nacionalni, kulturni i vjerski identitet ima svoje poslanje.
Profesor Mladen Martinović govorio je o povijesti Nadbiskupske klasične gimnazije od njezina početka, 2. listopada 1920., pa da ove školske godine kada škola obilježava 80 godina rada u ovoj zgradi, što je samo još jedan od razloga osnivanja Društva.
Bilo je zanimljivo i dirljivo slušati nekadašnje učenike i maturante gimnazije, danas ugledne svećenike, sveučilišne profesore, tek diplomirane mlade ljude iz različitih generacija.
Na susretu, kojim je moderirala Maša Mayr Radonić, prof., izabrana je radna skupina čiji je zadatak dovršiti Statut Društva te organizirati Osnivačku skupštinu u ožujku 2009.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack