Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Ekološka skupina

Aktivnosti - Školske grupe
Četvrtak, 25 Listopad 2007 13:42
Mi smo malo društvo ljubitelja prirode koje usvaja nova znanja iz zoologije, botanike i ekologije. Volimo znanje, molitvu, toleranciju i mir, ali smo i ekolozi koji demostriraju protiv lošeg gospodarenja okolišem. *Zajedno s Franjevačkim svjetovnim redom dio smo akcije protiv Družbe Adrija čiji planovi mogu uništiti kvarner.
*Surađujemo i s planinarskim društvom «Zagreb-Matica» na projektu zaštite Velebita. S njima rado obilazimo hrvatske planine, čistimo sljemenske staze, Samoborsko gorje.... Kad planinarimo nije važno popeti se prvi (dapače, najsporiji vode grupu), već da svi dođu na cilj. Bitna nam je ljubav za šutljivu prirodu, Domovinu, tradiciju.
*Brinemo o konjima i drugim životinjama Društva «Krila» koje terapijskim jahanjem pomaže osobama s posebnim potrebama. Volimo izlete na kojima je najvažnije upoznati bilje i životinje okoliša, običaje lokalnog stanovništva, pravedno podijeliti sendviče i čaj te zapjevati.
*Pokušavamo razviti što više eko navika, brinemo o školskom akvariju, zimi hranimo ptice, a u proljeće pratimo gnježđenje dupljašica u školskom dvorištu.
*Posjetili smo Hrvatski sabor i tamo prisustvovali zasjedanju ljudi koji odlučuju o zakonima ove zemlje, proveli nekoliko zanimljivih školskih anketa ( o pušenju, o eko navikama profesora...)
*Pridružili smo se „Zelenoj akciji“ u borbi za očuvanje nedirnutog tijeka Dobre kod Kosinja (protiv HE Lešće).
*Podržavamo „Pravo na grad“ u očuvanju Cvjetnog trga bez promijena.
*Protiv smo izgradnje spalionice smeća kraj Zagreba, odlagalište poput onog u Jakuševcu puno je bolje riješenje- dioksin koji se razvija spaljivanjem izuzetno je opasan.
*Protiv smo umjetnih zaslađivača poput aspartama i ciklamata. Sve kampanje o O% šećera smatramo problematičnima.
................................pridruži se ekološkoj skupini, biti će zanimljivo!!!!!
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack