Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Ekolozi u krilima!

Aktivnosti - Školske grupe
Četvrtak, 02 Travanj 2009 10:22

Image Ekolozi su 21. ožujka ponovno posjetili Udrugu KRILA koja nastoji pomoći   osobama s

 invaliditetom , pružajući program terapijskog jahanja. Ova vrst terapije značajno poboljšava njihovo fizičko i psihičko stanje te omogućava bavljenje aktivnošću koja im je inače nedostupna.
Korisnici su osobe širokog dobnog raspona različitih vrsta i stupnjeva invaliditeta, a program se provodi pod stručnim vodstvom kvalificiranih instruktora terapijskog jahanja i uz pomoć velikog broja volontera. I naši ekolozi su poželjeli postati volonteri KRILA. Ukoliko se i vi želite pridružiti, dogovorit ćemo vam termin poslije Uskrsa. Program se odvija na imanju 'Imesa' u Zagrebu, Gornji Bukovac 18a, koje uopće ne ostavlja dojam kao da se nalazi u milijunskom velegradu. Zalaganjem mnogobrojnih volontera ovdje su izgrađeni manjež za jahanje i ispust za konje, sagrađeni su boksovi u štali, kuhinja, kupaonica, ured i dnevna soba. Sve prostorije su uređene tako da odgovaraju osobama koje se služe kolicima. Prije nekoliko godina naši su ekolozi izradili kućice za pse lutalice kojih je u KRILIMA uvijek veći broj, te podigli ogradu. Ovog proljeća pomagat ćemo u vođenju konja i čišćenju štala. Kada sakupite 30 volonterskih sati Udruga KRILA vam omogućuje besplatne sate poduke jahanja.
Trenutno u Krilima ima 14 konja, od kojih je 3 od početka samostalnog rada Udruge, od 1995. Neki od konja su u privatnom vlasništvu, a neki su vlasništvo Udruge, no svi imaju jednak tretman. Ipak, kako se konji međusobno razlikuju tako su i njihove zadaće različite - neki su namijenjeni djeci, neki i djeci i odraslima, neki imaju više sportskog duha pa rade ozbiljne treninge, a neki su samo za lagane šetnje.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack