Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Metronet kup 2010.

Aktivnosti - Školske grupe
Četvrtak, 18 Studeni 2010 11:38

Metronet u suradnji sa Sportskim novostima po četvrti put organizira najpoznatije srednjoškolsko nogometno natjecanje u Hrvatskoj – Metronet kup 2010.

Ove godine na turniru sudjeluje 50-ak zagrebačkih škola, točnije 76 ekipa - 53 muške i 23 ženske. Turnir se održava pet vikenda, od 19. rujna do 24. listopada, na igralištu Klinček u Kušlanovoj ulici.

Nakon što su dečki prošle godine osvojili „Utješni turnir“ i donijeli u školu veliki pehar, poželjele smo i mi cure učiniti isto, zapravo i više od toga – osvojiti „Glavni turnir“. No, nažalost, nije nam pošlo za nogom. U sastavu: Martina Mumić, Paulina Gagulić (1.A), Tena Duvnjak, Marta Patarčić, Ana Barun (1.D), Antonela Pavičić (2.D) i kapetanica Kristina Ćaran (4.A) na čelu s prof. Tomislavom Bernatom krenuli su u pohod na osvajanje titule "Metronet kupa 2010." Prvu utakmicu odigrale smo 2. listopada kada smo pobijedile Ugostiteljsku školu s 3:1. Golove su postigle: Kristina Ćaran (2) te Martina Mumić. Nažalost, u drugoj utakmici istoga dana izgubile smo od III. gimnazije koja se plasirala u finale "Glavnoga turnira". Nakon dva tjedna, ponovno smo se našle na istome mjestu i u isto vrijeme. Borile smo se za titulu u "Utješnom kupu". Bez pola igračica nismo mogle parirati Grafičkoj školi koja je slavila sa 6:3 te se plasirala u finale "Utješnog turnira". Sva tri gola postigla je Kristina Ćaran.

Sve u svemu bilo je odlično. Svi smo se lijepo zabavili, pokazali smo dečkima da i mi znamo igrati nogomet i da to nije samo igra za muške. Vjerujem da ćemo sljedeće godine biti još uspješnije. Smatram da je ovaj rezultat odličan s obzirom da po prvi put u povijesti škole imamo žensku nogometnu ekipu i da po prvi put u povijesti škole nastupamo na nekom školskom nogometnom natjecanju. Za kraj bih nadodala da su druženje, uživanje u igri, sportska aktivnost, zdrav život, podrška, navijanje i stjecanje sportske kulture kao podloge za život, vrijednosti kojima bi mladi trebali težiti jer jedino baveći se sportom možemo izaći kao apsolutni pobjednici.

 

Kristina Ćaran 4.D

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack