Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Karitativna grupa gimnazije

Aktivnosti - Školske grupe
Petak, 17 Prosinac 2010 09:40

Ljubi_bližnjega svoga kao sebe samoga misao je vodilja nove školske grupe, karitativne grupe koju je osmislila i koju vodi

profesorica filozofije i logike Kristina Burić. Već pri prvom spomenu ideje o posjetima nemoćnima ili ostavljenima, maturanti naše škole su se oduševili i u velikom broju odazvali.

Iz tog razloga grupa se zadržala u okviru maturanata.
Do sada smo posjetili starački dom na Novoj Vesi sestara Služavki malog Isusa gdje su nas širokim osmjehom i dobrim raspoloženjem za širenje svojih mudrosti dočekale drage bakice. Posjetili smo i dom za nezbrinutu djecu na Vrhovcu sestara karmelićanki. Uz igranje u šarenom jesenskom lišću sa malenima, učili smo više cijeniti svoju obitelj, ali i shvatiti kako ima ljudi koji nisu imali drugog izbora nego ostaviti svoju djecu u dobrim rukama. Njih ne treba osuđivati. Iako svojim posjetima, razgovorom i lijepom riječi pomognemo nekome, zapravo više oni pomažu nama. Pomažu u rastu. Rastu u ljubavi i vjeri, temeljima svakog istinski svetog života. Karitativna grupa u planovima ima još mnogo akcija koje se mogu ostvariti samo otvorenim srcem za druge.

 

Tea Balta, 4. C

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack