Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Katoličke škole i Nagrada Merz

Aktivnosti - Kultura
Utorak, 29 Travanj 2008 09:26

ImageNadbiskupska klasična gimnazija u Zagrebu pokrenula je literarnu Nagradu Merzu spomen na blaženoga  Ivana

Merza, svoga kolegu, bivšega profesora francuskog jezika kojega se i sada s ponosom sjeća. Bit će da je nebeski zagovor toga blaženika i njegova iznimna sposobnost u organizaciji mladih ljudi oko velikih i lijepih tema pomogla i ovoga puta da Nagrada Merz tako uspješno prođe.

Nagrada Merz dodjeljuje se najboljemu literarnom radu koji izriče osobnu pobožnost i promišljanja zadane teme u duhu vjere. Tema ovogodišnjega natjecanja bila je I ja se sklanjam u Njegovo srce. Na natječaj je pristigao lijepi broj radova iz katoličkih škola Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Povjerenstvo Nadbiskupske klasične gimnazije, sastavljeno od profesora hrvatskoga jezika, svećenika, profesora vjeronauka i psihologa izabrala je najbolji rad.
Pobjednica je Katarina Toter iz Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku i njoj će 7. svibnja na Otvorenom danu škole biti uručena Nagrada MERZ s novčanim iznosom od 1000 kuna.
Drugoplasirani je Leonardo Šardi iz Nadbiskupske klasične gimnazije. Trećeplasirana je Ivana Bilić iz Opće-realne gimnazije, Katolički školski centar u Sarajevu.
Na Otvorenom danu Nadbiskupske klasične gimnazije ravnatelj Marijan Franjčić pozvati će roditelje da s pouzdanjem upisuju svoju djecu u katoličke škole diljem domovine. Briga, povjerenje, znanje i sigurnost jamac su uspjeha gimnazijalaca katoličkih škola.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack