Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Marin Držić na Interliberu

Aktivnosti - Kultura
Četvrtak, 13 Studeni 2008 13:50

ImageCijela prošla godina bila je posvećena velikom

hrvatskom književniku, komediografu Marinu Držiću. O njegovu se liku i djelu moglo pročitati i na našoj internetskoj stranici. Ovih dana završio je i znanstveni skup kao kruna cjelogodišnjih manifestacija kojima se obilježavao taj veliki jubilej.
Na samom otvorenju Skupa govorili su prof. dr. Petar Selem, predsjednik saborskog Odbora za znanost, kulturu i obrazovanje, akademik Milan Moguš, predsjednik HAZU-a te premijer Ivo Sanader. Svi su se osvrnuli na važnost Marina Držića i u sadašnje vrijeme. Premijer Sanader posebno je istaknuo: "Stvaramo priliku da jednom zauvijek postanemo subjekt, a nikad više objekt europske i svjetske politike. Stvaramo priliku za novu renesansu u razvitku hrvatske znanosti i umjetnosti te priliku za cjelokupni razvoj hrvatskog društva".
U sklopu Skupa predstavljena je knjiga "Putovima kanonizacije; zbornik radova o Marinu Držiću (1508.-2008.)" u kojoj su na 900 stranica skupljeni odabrani književnopovijesni i teatrološki radovi hrvatskih držićologa od 16. stoljeća do danas.
Jučer je otvoren i sajam knjiga i učila Interliber koji je također jednim svojim dijelom posvećen obilježavanju 500.obljetnice rođenja Marina Držića. Neke su radionice već prošle, no još stignete danas popodne na likovnu radionicu Odjeća renesansnog Dubrovnika te na snimanje radijske emisije o Marinu. U petak možete prisustvovati likovnim radionicama Dubrovačka galija u minijaturi, Pomorstvo u vrijeme Marina Držića, Stari dubrovački nakit, te radionici kreativnog zidanja Dubrovačke zidine, koja se održava i u subotu. Detaljnije informacije možete pronaći na internetskoj stranici: http://www.zv.hr/sajmovi/150/pdf/radionice-marin-drzic.pdf

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack