Baner

Gimnazija

Gimnazija

Knjižnica NKG-a

Ferić, Jutarnji i ofsajd

Aktivnosti - Kultura
Četvrtak, 10 Svibanj 2007 12:26

Nakon niza klasika koje ste mogli kupiti za 29kn, za čitatelje Jutarnjeg lista(ili one koji će to tek postati) pišu naši poznati pisci.

Medu njima, kako ih ja volim zvati, Tri Velika Gospodina -Ić, Tomić, Ferić, Jergović. Font u kojima su knjige pisane je poput onog kada nemamo što napisati u referatu, pa sve to uvećamo da izgleda što ljepše i veće. A onda se čudimo kada dobijemo malu ocjenu.

Neke profesore ne možemo zavarati. Djeca Patrasa - roman koji je izašao uz Jutarnji list je priča o srednjoškolskom profesoru koji se zaljubljuje u učenicu. Jeste li takvu priču već negdje čuli? Ali Ferić nije baš kao Nabukov. Gospodin Ferić se ipak poboljšao nakon strašne Smrti djevojčice za žigicama. Djecu Patrasa sam uspjela pročitati do kraja, a da nisam niti jedanput ljutito tresnula knjigom ili da je zaboravila u kupaonici. Ferić se nije baš zabavljao likovima, niti nekim realnim odnosima. O onim zanimljivim tek naslućujemo, dok se potpuno posvetio sebi. Pohvalila bi jedino razmišljanja glavnog lika koja katkad budu zabavna. I nadam se da autobiografski dio(a sve izgleda otprilike autentično) prestaje s prvim stranicama. Nadam se da ćete pročitati knjigu, ali i da moje loše mišljenje neće utjecati na vas. Ako se to i dogodi, ipak nećete puno propustiti. Tako da noćas liježem mirne savjesti! Laku noć!

Ocjena: 3
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack